Trenchcoat – Fishbone Melodies

Nieuwe EP Trenchcoat – Fishbone Melodies

Trenchcoat heeft in december haar nieuwe EP Fishbone Melodies uitgebracht. De EP bevat 5 nummers en is in hun eigen studio opgenomen en geproduceerd. Een aantal nummer zijn gemixed door Jan Schenk (o.a. Claw Boys Claw, Awkward I, Maison du Malheur) en gemasterd in Duitsland door Marko Schneider (o.a. U2, Rolling Stones). De EP is digitaal uitgebracht en te beluisteren via alle grote streaming diensten.

Trenchcoat

Trenchcoat is een 8 koppige band die blues/jazz speelt. De huidige bezetting van de band bestaat uit: Martijn Baak (zang), Jelle van den Bogaard (contrabass), Pascal de Haan (gitaar), Gijs Pannebakker (ukelele/ harmonica), Tom Smits (drums), Daniel Follmann (trombone), Rens Vernij (tenor saxofoon), Laurens van Heesch (trompet), Luuk van der Meer (bariton).

Trenchcoat heeft in zowel Nederland als Europa in grote en kleine zalen gespeeld. Verder deed de band twee keer mee aan de popronde . In 2010 heeft de band een eigen opnamestudio gebouwd die tot de dag van vandaag nog als atelier wordt gebruikt om zowel eigen muziek als andere bands op te nemen.

Fishbone Melodies

Tijdens de corona-pandemie is Trenchcoat actief geweest in haar eigen studio om op die manier muziek toch nog muziek te kunnen delen met het publiek. Tijdens de opnames konden er slechts 2 man tegelijk aan de nummers werken. Dat bracht een nieuwe uitdaging met zich mee, omdat het elke keer een verrassing was wat het voorgaande duo had opgenomen. Zo zijn de nummer laag voor laag opgebouwd. Er is gekozen om een rauw, theatraal live-gevoel op band te zetten dat soms explosief klinkt en daarna weer ingetogen. Tot slot zijn er videoclips uitgebracht bij de nummers Jericho, Good Evening en Nothing But Rain.

Website Trenchcoat

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine