Jimmy LaFave in Doornroosje

English version

Meeslepend optreden Jimmy LaFave & band in Doornroosje

Voor de liefhebbers van Americana is het vanavond in een goed gevulde zaal van Doornroosje intens genieten met het optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Jimmy LaFave. In het kader van zijn huidige Europese tournee stond deze in Willis Point, Oklahoma geboren maar al jaren in Austin, Texas woonachtige artiest gisteren nog in een uitverkocht LantarenVenster in Rotterdam. En vanavond bewijst LaFave met een prachtig en meeslepend optreden dat hij met recht tot de absolute top van Americana en rootsmuziek gerekend mag worden.

Jimmy LaFave

In tegenstelling tot zijn tournee door ons land in 2013 heeft de begeleidingsband van Jimmy LaFave dit keer met Radoslav Lorkovic ook een geweldige toetsenist in de gelederen die afwisselend op de vleugel, orgel en accordeon zijn muzikale kunsten vertoont. Hetzelfde geldt voor de fantastische gitarist John Inmon die de muziek met zijn weergaloze spel naar een nog hoger plan tilt. In 2013 was Phil Hurley overigens nog de dienstdoende gitarist. Gelukkig krijgen zowel Lorkovic als Inmon vanavond alle ruimte meermaals heerlijk te soleren.

vlnr: Bobby Kallus, Jesse LaFave & John Inmon

Verder bestaat de band van LaFave vanavond uit vaste waarde en doorgewinterde drummer Bobby Kallus die in 2013 ook al van de partij was en de jonge bassist (en neef) Jesse LaFave. Aangezien Jimmy LaFave kan putten uit een omvangrijk oeuvre is het voor het publiek, maar zelfs ook voor de band, een verrassing met welke songs hij op de proppen komt. Vanavond kiest LaFave voor een mooie mix uit zijn veelzijdige repertoire waarbij prachtige ballades als Only One Angel, Never Is A Moment en The Beauty Of You afgewisseld worden met lekkere up-tempo blues en rock & roll nummers.

Bob Dylan

Als LaFave en band na een heerlijk intro van Lorkovic op de vleugel het nummer Deep South 61 Highway Blues ten gehore brengen laat John Inmon met glans horen een geweldige gitarist te zijn. Zo ook in het lekkere bluesy Outskirts Of Town. Dat LaFave zelf een fervent bewonderaar is van de legendarische singer-songwriters Bob Dylan en Woody Guthrie steekt hij niet onder stoelen of banken. Zo speelt hij vanavond met Queen Jane Aproximately en Just Like A Woman ook een aantal nummers van Bob Dylan. En met The Night Tribe krijgt het publiek ook het titelnummer van zijn nieuwe album te horen.

Radoslav Lorkovic & Bobby Kallus

De muziek van de veelzijdige Jimmy LaFave is nog het best te typeren als doorleefde americana met country-, folk-, rock- en bluesinvloeden waarin, naast de sterke teksten, met name zijn bijzondere en unieke stemgeluid grote indruk maakt. Van een ongekende schoonheid zijn vanavond zeker ook de meeslepende en door het publiek met gejuich ontvangen ballades Cafe In The Rain en Going Home waarin zijn stem, gedragen door de muziek van zijn magnifieke band, ten volle tot zijn recht komt.

Als LaFave en band na afloop van de set terugkeren op het podium volgen in de toegift nog het door het enthousiaste publiek luidkeels meegezongen Have You Ever Seen The Rain van Creedence Clearwater Revival en All Along The Watch Tower van Bob Dylan (ook bekend in de uitvoering van Jimi Hendrix) waarin John Inmon maar weer eens bewijst een virtuoos en begenadigd gitarist te zijn.

Voor diegenen die Jimmy LaFave met zijn band in ons land aan het werk willen zien kunnen deze maand onder meer nog terecht in Heerlen, Terneuzen en Weert. En Jimmy LaFave maakt, naast artiesten als Gretchen Peters, Sonny Landreth, Sam Baker en Pokey LaFarge, onderdeel uit van de indrukwekkende line-up van festival Ramblin’ Roots op 24 oktober in TivoliVredenburg.

Jimmy LaFave

Check ook het eerder in ons magazine gepubliceerde interview met Jimmy LaFave uit 2013 (na zijn optreden in Podium Roepaen in Ottersum).

Tekst: Rick Warner || Photos: © Henk Beenen

Website Jimmy LaFave

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine