Pokey LaFarge naar Doornroosje

Op woensdag 3 mei staat de Amerikaanse zanger/gitarist Pokey LaFarge samen met zijn flamboyante band op het podium van Doornroosje in Nijmegen. De muziek van LaFarge is gebaseerd op de authentieke en melancholische Amerikaanse blues en country uit de jaren twintig met invloeden uit de vroege jazz, western swing en ragtime. In de afgelopen jaren heeft LaFarge de harten van velen gestolen met zijn aanstekelijke muziek en enerverende live-optredens.

Met ogenschijnlijk speels gemak weet de altijd strak in het pak gestoken Pokey LaFarge het publiek bij ieder optreden volop aan het swingen te krijgen met zijn opzwepende muziek en uitgekiende mix van mid-western country blues en western swing, fraaie harmony zang en een vleugje New Orleans brass-werk.

Pokey LaFarge weet zich gesteund door geweldige muzikanten die gebruik maken van een breed instrumentarium met naast contrabas, drums en gitaar onder meer ook banjo, trompet, saxofoon, trombone, kornet en een wasbord.

Hoewel Pokey LaFarge overduidelijk een muzikant is met een grote passie voor vervlogen tijden en hiermee sprake is van een revival, houdt hij het zelf op: “It’s not retro music. It’s American music that never died”. Wat het ook zijn moge, het swingt hoe dan ook de pan uit.

Foto’s: © Rijno Boon Photography

Website Pokey LaFarge

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine