My Baby naar Doornroosje

My Baby keert terug naar Nijmegen

Op vrijdag 23 december keert het Nederlands-Nieuw-Zeelandse psychedelische powertrio My Baby terug naar het Nijmeegse poppodium Doornroosje. Na de met een Edison bekroonde plaat ‘Shamanaid’ (2015) leverde de band in april van dit jaar met ‘Sake, Sake, Sake’ alweer het vijfde album af. De fans die deze uit Cato van Dijck (zang, gitaar), Joost van Dijck (drums) en Daniel ‘Dafreez’ Johnston (gitaar) bestaande formatie eerder aan het werk hebben gezien weten dat hun shows vaak uitmonden in een bezwerende happening. Of zoals ze het zelf noemen ‘een sjamanistische reis door een samenspel van muzikale visuals en lichtshows‘.

Met name tijdens de live-shows in het clubcircuit weet My Baby het publiek te bezweren met hun opzwepende en broeierige  mix van swamp-voodoo-blues, soul, funk, gospel, rock & roll en hypnotiserende trance. Dit bewees de band eerder al in Doornroosje en diverse andere poppodia en op nagenoeg alle grote festivals. Niet voor niets werd My Baby eerder tot tweemaal toe genomineerd in de categorie Best Live Act.

In 2013 werd de band met het debuutalbum ‘My Baby Loves Voodoo!’ al genomineerd voor een Edison in de categorie Jazzism Publieksprijs om later met ‘Shamanaid’ daadwerkelijk een Edison in de categorie Alternative in de wacht te slepen. In de jaren daarna is de band uitgegroeid tot tot een solide space bestormer die het publiek keer op keer weet mee te voeren op hun enerverende muzikale en visuele reis door de ruimte.

Photos: Rijno Boon

Website My Baby

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine