AEMEN keert terug na ’14 jaar vakantie’

Na een stilte van 14 jaar kondigt AEMEN optredens aan in 2020

AEMEN is het repetitiehok weer ingedoken. “Het was bijzonder om weer plannen te maken en de draad weer op te pakken. For the record, we never broke up; we just took a 14-year vacation”. De toekomst ligt open. Het oude werk wordt weer ingestudeerd, maar zal er ook iets nieuws komen? Het zou zomaar kunnen, het enthousiasme en de inspiratie zijn in ieder geval groot! Nieuwe telg in de band is Marco Hoogerheide op keyboards, die in 2006 Edwin van den Brand al verving.

‘An evening with AEMEN’

Dat de band weer op de planken gaat staan wordt gevierd met een speciaal optreden op vrijdag 26 juni a.s. in poppodium Willem Twee te ‘s-Hertogenbosch. Special guests, een gezellige after party met deejay, meet & greet, oftewel… ‘An evening with AEMEN’! Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.30 uur. (info- en)Tickets €12,50.

Een korte terugblik

Volgens de critici speelt de Nederlandse groep AEMEN, een frisse en zeer meeslepende mix van gitaarrock uit de jaren negentig, gemengd met geluiden uit de jaren zestig, enigszins verwijzend naar Pink Floyd of T-Rex. Melodieuze progrock met symfonische invloeden van internationale allure. De muziek is niet in een hokje te plaatsen en misschien is dat ook wel de kracht.

Het debuutalbum ‘The day the angels cried’ (1997) werd opgenomen in RS29 in Waalwijk en geproduceerd door Oscar Holleman (Within Temptation, The Gathering, Kovacs, etc.). AEMEN is niet alleen de naam van de band, maar ook de naam van een denkbeeldig kind dat in haar eigen droomwereld leeft. Haar fantasieën over leven, natuur en de dood zijn een bron van inspiratie voor de poëtische teksten.

De recencies van dit conceptalbum liegen er dan ook niet om. “Excellent, quality goods from first cut to last!” (PROGRESSION), “Het resultaat is indrukwekkend en heeft meer diepgang dan menig Britse popband” (MUSIC MAKER). “Een van de grote beloftes voor 1998 en ver daarna!” (OOR). De CD-presentatie vond plaats in februari ‘98 in het Tilburgse Noorderligt.

Het tweede album ‘Fooly Dressed’ (2002) werd opnieuw opgenomen bij RS29, dit keer geproduceerd door Stephen van Haestregt. Het thema van dit album betreft de wereld en haar vergankelijkheid, een thema wat tot de dag van vandaag nog erg actueel is. Een tijdloos album! Gastbijdragen zijn o.a. van Fay Lovsky en Sharon den Adel (Within Temptation). Wederom zijn de recensies in de nationale en internationale muziekpers erg goed: “Alle elf nummers zijn juweeltjes van vakmanschap” (HEAVEN), “een hoogwaardig product van internationale klasse” (OOR), “Eén van de beste Nederlandse releases van 2002” ( ALOHA).

De CD-presentatie vond plaats in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer in 2003. AEMEN werd uitgenodigd voor nationale radio en verschillende festivals. De single Time krijgt veel airplay en komt zelfs binnen op diverse nationale hitlijsten. In december 2004 gaf AEMEN een afscheidsconcert in poppodium Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch, omdat zanger Toine van der Meijden naar Kreta vertrok. Tijdens deze show werden opnames gemaakt voor de live-DVD ‘Live is a Magic Theatre’. De DVD werd in 2006 nog gepresenteerd door en met een aantal optredens.

Line-up:
Toine van der Meijden – vocals, guitars
Roland van Heesch – drums
Maarten van Iersel – lead guitars
Emiel Dingemans – bass guitar
Marco Hoogerheide – keyboards

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine