Albert Lee in Luxor Live

Albert Lee & Hogan’s Heroes in Luxor Live

Albert LeeOp dinsdag 24 september geeft de vermaarde Albert Lee een concert in Luxor Live in Arnhem. Deze Engelse meestergitarist – alom geprezen voor zijn razendsnelle fingerpicking-techniek – draait alweer een aantal decennia mee. Aan het begin van zijn carriere was Lee leadgitarist bij The Thunderbirds en later werkte hij samen met grote artiesten als Eric Clapton, Richie Blackmore, The Everly Brothers, Joe Cocker, Jackson Browne en Emmylou Harris. Met dit bijzondere concert geeft Luxor Live het publiek de kans een virtuoos gitarist en veelgevraagd sessiemuzikant aan het werk te zien.

Grammy Award 

In Luxor Live deelt Albert Lee het podium met Hogans Heroes. De ervaren band met wie hij al sinds eind jaren ’80 regelmatig on tour is. En dat is bepaald niet het enige wat Lee zoal onderneemt. Naast een groot aantal solo-albums speelt hij gitaar op nummers en werk van talloze anderen. Ook sleept hij meerdere prijzen in de wacht waaronder meermaals die van Best Country Guitarist. In 2002 krijgt hij een Grammy Award for Best Country Instrumental Performance voor het nummer Foggie Mountain Breakdown van het album Earl Scruggs and Friends. En in 2007 maakt Lee zijn opwachting bij het Crossroads Guitar Festival van Eric Clapton. In dat zelfde jaar levert hij eveneens een bijdrage aan Bill Wyman’s Rhythm Kings.

Al met al een indrukwekkende staat van dienst. En derhalve alle reden voor de  fijnproevers en echte muziek- en gitaarliefhebbers om dit concert niet te missen.

Website Albert Lee & Hogan’s Heroes

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine