Bootleg Betty In De Groene Engel

Met de billen op de stoel mag er gedanst worden

De Groene Engel heeft een hele serie post-Corona concerten geprogrammeerd. Vandaag speelt Bootleg Betty in Oss, twee optredens achter elkaar, om zoveel mogelijk publiek te laten genieten. De eerste set wordt ook als livestream via internet uitgezonden (terug te zien via de Facebook pagina van De Groene Engel).

 

Grootse plannen hadden de vrouwen van Bootleg Betty aan het begin van dit jaar. Er was hard gewerkt aan de nieuwe CD Soul Searching, de CD presentatie stond gepland voor Mei en daarna kon er getourd worden. Maar de Corona crisis gooide roet in het eten. Hoewel… de plannen blijven, alleen de tijd verschuift iets. De CD presentatie staat nu gepland voor 24 oktober in Berbl, Nijmegen. Maar zo lang wordt niet gewacht met optreden. De kans om in De Groene Engel op te treden wordt aangegrepen om al nummers van de nieuwe CD te laten horen.

De Corona maatregelen worden in De Groene Engel zeer serieus genomen. Het concert kan slechts door maximaal 30 mensen worden bijgewoond. De tribune is voor nog geen 10% gevuld, daarnaast zijn er een paar stoelen, twee aan twee, op het podium geplaatst. De band speelt op de dansvloer voor het podium. Meezingen mag niet, wel neuriën met de mond dicht, en dansen mag alleen als de billen op de stoel blijven zitten. Het komt allemaal een beetje gespannen over, maar iedereen houdt zich aan de regels. Terecht, want het laatste wat we willen is dat theaters, zalen en cafés weer gesloten worden.

Omdat de band op de dansvloer staat is er sprake van een zogenaamd 360 graden concert. Met de jarige Karlijn (zang) in het midden worden de hoeken gevuld door Merel (drums), Geena (gitaar), Daphne (bas) en Anneke (gitaar, harp).

Bootleg Betty opent met A Song Called Wanda, anders dan anders. De tot nu toe bekendste, en op Spotify meest beluisterde BB song, wordt langzaam en ingetogen opgebouwd. Pas op tweederde van het nummer horen we de band zoals we ze kennen; uptempo en vol energie. Het plezier straalt van de dames af, ze hebben veel interactie, ook met het publiek, en er staat een constante smile op de gezichten.

‘Oude hits’ worden afgewisseld met nieuwe liedjes, zoals Castles in the Sky en het vandaag gereleaste Mockingbird. Het is eigenlijk al een beetje een releaseshow. De set duurt maar vijfenveertig minuten, zo zijn de regels, maar we hebben voor twee uur energie gekregen. Met I wanna be in a Band wordt afgesloten. Weer een nummer van de nieuwe CD en met deze song wordt nog eens duidelijk dat Bootleg Betty zich verder ontwikkeld heeft; de Rockabilly sound wordt een beetje steviger en rockiger.

 

Tekst en Foto’s: Guido Roncken

 

Websites:

Bootleg Betty

De Groene Engel

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine