“Born And Raised” – John Mayer

John Mayer slaat met Born And Raised andere weg in

Born And Raised - John MayerHet laatste studio-album van John Mayer heeft de titel Born And Raised meegekregen en is geproduceerd door niemand minder dan Don Was, bekend van zijn werk voor onder meer B.B. King, Rolling Stones en Bonnie Rait . Voor de echte John Mayer fans moet dit album op zijn zachtst gezegd ‘anders’ in de oren klinken. Om niet te zeggen ietwat tegenvallend. Zeker als je dit album afzet tegen juweeltjes als Continuum (2006) – met hitsingles als Waiting On The World To Change, Gravity en Dreaming With A Broken Heart – en Battle Studies (2009), het door Mayer zelf geproduceerde album met mega-hits als Who Says, Heartbreak Warfare, Half of My Heart en Perfectly Lonely.

Hoewel deze viervoudig Grammy winnaar naast een begenadigd songschrijver ook een subliem gitarist is – zoals hij onder meer laat horen op nummers als Gravity en de Jimi Hendrix’ cover Bold As Love –  laat hij zijn venijnige gitaarspel op Born And Raised veelal achterwege. Het is allemaal wat gezapiger en meer akoestisch. En uiteraard is het hoofdthema van de meeste nummers; de liefde. Logisch, want volgens Mayer is dit dan ook een werkwoord, zoals hij op dit album bezingt in Love Is A Verb.

Toch kent het album wel degelijk een aantal hoogtepunten zoals het titelnummer, met prachtige achtergrondvocalen van David Crosby en Graham Nash. Hiertoe behoort zeker ook de openingstrack Queen Of California, het lekker groovende Something For Olivia en het melancholische Whiskey, Whiskey, Whiskey. Afsluiter van het album is een helaas veel te korte reprise-uitvoering van Born And Raised waarmee Mayer de luisteraar ontegenzeggelijk achterlaat met het gevoel dat dit naar meer – en vanouds beter – smaakt.

Website John Mayer

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine