Chronixx

Chronixx Met een sterke live-show in een nagenoeg uitverkochte Melkweg maakt de jonge Jamaicaanse artiest Chronixx – bijgestaan door de strakke begeleidingsband Zinc Fence Redemption – zijn belofte als upcoming reggae-ster helemaal waar. Het optreden in het Amsterdamse poppodium – met supports van Kelissa en Dre Island – is de officiële kick-off van de zogeheten Dread & Terrible World Tour. 

KelissaBij binnenkomst in de Melkweg wordt het publiek met lekkere reggae-tunes van de resident DJ in de juiste mellow mood gebracht. Als later de muzikanten van de Zinc Fence Redemption op het podium stappen krijgt het publiek allereerst de sfeerverhogende supports van zangeres Kelissa en later Dre Island voor de kiezen. Het voorprogramma dient als mooie opmaat naar het optreden van headliner Chronixx.

ChronixxAls deze pas 22-jarige artiest zich on stage begeeft lijkt de Melkweg helemaal klaar voor een avondje rootsreggae en voert Chronixx een verwachtingsvol publiek mee in een spetterende live-show met nummers als They Don’t Know, Ain’t No Giving In en Alpha & Omega. De begeleidingsband fungeert de rest van de avond als betrouwbare motor. Met zijn frisse en energieke rootsreggae heeft Chronixx wel wat weg van Ini ‘Hot Stepper’ Kamoze, zeker in de lekkere track Here Comes Trouble.

De als Jamar Rolando McNaughton (1992) geboren Chronixx is de zoon van reggae-artiest Chronicle en kreeg de love of music derhalve met de bekende paplepel ingegoten. Hij begon al op zeer jonge leeftijd met zingen en het schrijven van songs. Hoewel veel collega’s vandaag de dag meer de dancehall opzoeken koos Chronixx bewust voor de rootsreggae. Verder aangespoord door zijn vader bewandelde hij zelfbewust zijn eigen weg.

ChronixxTot op heden heeft Chronixx nog geen officieel album uitgebracht en ontleent hij zijn bekendheid aan een aantal succesvolle tracks die op internet de ronde doen. Hoewel hij vorig jaar ook al met succes optrad in de Melkweg – en in 2013 zijn opwachting maakte op het Reggae Sundance Festival – blijft het opvallend te noemen dat een aantal nummers – waaronder Smile Jamaica en Nah Follow Nobody – met een gejuich van herkenning wordt begroet en door een deel van het publiek wordt meegezongen.

Op 1 april verschijnt met het “Dread & Terrible” project het eerste officiële album van Chronixx. Dit uit zeven tracks en drie dub-versies bestaande – en door diverse producers geproduceerde album – komt uit op alle digitale platforms en als free download op de website van Chronixx. Maar Dread & Terrible verschijnt eveneens op CD en vinyl. En na afloop kan het aanwezige publiek de plaat al aanschaffen bij de meegevoerde merchandise.

In Jamaica is Chronixx al een gevestigde naam. En met een grote Europese tournee en een brand new debuut-album lijkt hij klaar om ook dit continent te veroveren. Als dit sprankelende optreden in de Melkweg een voorbode is komt het ook hier wel goed met deze rijzende reggae-ster. Chronixx is Alive & Kicking!

Foto’s: Thamar Leemkuil aka Miss Black Rebel

Website Chronixx
Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine