Column- New vs Superster

‘Nieuwkomer vs Superster’

Gerespecteerd superster Beyonce heeft de afgelopen week drie nummers van haar nieuwe album en meerdere video-clips tegelijk uitgebracht om miljoenen fans voor langere tijd zoet te houden. Trendsetter of ongelofelijk naïef? De tijd zal het leren. R&B-zanger Usher bracht de afgelopen drie maanden drie hits uit van zijn laatste album. Dat is een groot verschil. Toch? De Single Ladies-zangeres kan alles maken want ze heeft het al bereikt.

In een handomdraai heb je á la 2014 alles wat je wilt. Helaas ook muziek. De gevolgen hiervan zijn hartverscheurend. Waar haal ik als muziekliefhebber de tijd vandaan om overal van op de hoogte te blijven? De grotere namen bijhouden is zwaar want er betreed iedere dag weer een nieuwkomer de hitlijsten. Op social media word ik doodgegooid met de vraag om opkomende artiesten een duimpje op te geven. Uit medelijden Like ik de troep. Ontzettend oneerlijk maar het bevordert het zelfvertrouwen van de wannabe artiest.

De kans om als nieuwkomer een nummer 1-hit, en laat staan een album, te scoren die maanden gedraaid wordt is wat mij betreft nihil. Tenzij je Mr. Probz of Ed Sheeran heet. Muziekgoeroe Bob Lefsetz uit op internet zijn meedogenloze mening over de hardnekkige artiestendroom. “In a world where no one’s got time to talk on the phone, where tweets are under 140 characters and texts aren’t much longer, do you think people really have time to listen to your hour plus piece of crap?”

Toen mijn broer in 1996 terugkwam uit de VS met het album van Foxy Brown deden mijn buurmeisjes een moord om de cd te lenen. Nee! Wacht maar lekker tot Free Recordshop hem in de schappen heeft. Tegenwoordig wachten. Wachten op wat? Het wereldwijde web is een grote Free Recordshop. Een liedje gratis downloaden, drie dagen grijsdraaien en ‘on to the next one’. That’s it?! Nu sta ik te trappelen om het nieuwe album van de sexy zangeres Rihanna te beluisteren. Helaas circuleert er al genoeg van op het internet. Desondanks blijf ik geduldig wachten op de release van haar eerstvolgende nummer 1-hit.

Carolien Zimmerman

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine