Dumpstaphunk-album release


Dumpstaphunk kondigt nieuw album Where Do We Go From Here aan


Funk-powerhouse Dumpstaphunk uit New Orleans kondigt hun nieuwe album Where Do We Go From Here aan, dat op 23 april 2021 zal verschijnen (via Mascot Label Group / The Funk Garage). De release is het eerste volledige album van de band in zeven jaar, en onmiskenbaar het krachtigste en meest politiek gerichte uit hun carrière.

Eerder uitgebrachte singles zijn onder meer Justice 2020, onlangs door de New York Times een van de ‘Best Songs of 2020’ genoemd, en het titelnummer Where Do We Go From Here. De plaat heeft een scherp ‘statement’, zelfs meer dan de band had verwacht tijdens schrijf- en opnamesessies net voorafgaand aan de ongekende gebeurtenissen van het afgelopen jaar in de Verenigde Staten.

Dumpstaphunk bracht in augustus 2020 het titelnummer Where Do We Go From Here uit ter herdenking van de 15e verjaardag van de orkaan Katrina, die door de New York Times werd geprezen vanwege zijn ‘slinky funk-backbeat’. Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen bracht de band strategisch de single Justice 2020 uit (met Chali 2na en Trombone Shorty), die een onofficieel volkslied werd van de beweging voor sociale rechtvaardigheid.

De krachtige muziekvideo bracht de New York Times ertoe Justice 2020 te noemen als een van de “Top 20 Nummers van 2020”, gedeeltelijk naar aanleiding van de sterke boodschap van de muziekvideo die verwijst naar sociaal onrecht, systematisch racisme, politiegeweld en de behoefte aan verandering. terwijl ze ook tekstueel eisten dat we als mensen ‘We Are All Beautiful’ zouden zijn. Het arsenaal aan klassieke en moderne invloeden van de band is door het hele nieuwe album te horen, een onderscheidende mix van echte New Orleans-funk, old school R&B en door gitaar gevoede moderne rock; Van de slap-bass rave Make It After All tot de klassiekers uit de vroege jaren zeventig (Sly and the Family Stone’s In Time).

In de afgelopen 17 jaar heeft Dumpstaphunk zijn reputatie verdiend als een zeer gerespecteerde ‘next generation’ instituut in New Orleans. Dit resulteerde in recente carrièrehoogtepunten zoals hun openingsoptreden in juli 2019 voor de Rolling Stones op hun thuisbasis in de New Orleans Mercedes Benz Superdome. Where Do We Go From Here is misschien wel het beste bewijs tot nu toe van het vermogen van Dumpstaphunk om muzikale en filosofische invloeden te laten fuseren. “Het is duidelijk dat de geschiedenis van New Orleans gewoon in ons is ingebed, maar we slagen erin om alle andere dingen waar we in de loop der jaren naar hebben geluisterd op te nemen”, zegt Ivan Neville. “We vertegenwoordigen een erfenis, maar we bedenken er ook veel van.”

Track List

1.    United Nations Stomp
2.    Make It After All
3.    Backwash
4.    Let’s Get At It
5.    Where Do We Go From Here
6.    Itchy Boo
7.    In Time
8.    Do You
9.    Dumpstamental
10.  Sounds
11.  Justice 2020

Bron: Mascot Label group | Website Dumpstaphunk

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine