‘Blak & Blu’ – Gary Clark jr.

‘Debuut-cd ‘Blak & Blu’  van Gary Clark jr. 

Blak & Blu - Gary Clark jr.Het langverwachte debuutalbum Blak & Blu van de uit Austin, Texas afkomstige zanger/gitarist Gary Clark jr. kende zijn release al eerder op de Amerikaanse markt. Hoewel het album in Nederland tot voor kort alleen beperkt verkrijgbaar was als import-plaat werd het album hier – en dan met name de single Ain’t Messing ‘Round en het bij de fans populaire Bright Lights – wel al opgepikt door diverse radio-stations en dj’s als Rob Stenders en Giel Beelen. Gelukkig is het album nu ook officieel uitgebracht in ons land.

3FM Playlist 

Onlangs stond Clark jr. nog in De Wereld Draait Door, gaf een eenmalig optreden in een uitverkocht MC Theater in Amsterdam en was te horen in de ochtendshow van Giel Beelen met zijn single Ain’t Messing ‘Round die opgenomen werd in de 3FM Playlist. Daarmee is Clark jr. – die alvast geboekt is voor het komende North Sea Jazz Festival (11, 12 en 13 juli in Ahoy, Rotterdam) – nu ook in Nederland officieel  ‘hot’ te noemen.

Jimi Hendrix

En terecht, want we hebben hier te maken met een nieuwe gitaarvirtuoos en bluesrock-held die al in positieve zin is opgemerkt door onder andere Paul McCartney, Eric Clapton, Neil Young, Jimmy Page, The Roots, The Rolling Stones – die Clark jr. uitnodigde mee te spelen bij de eerste show van hun 50 And Counting tour in New York – en ja wel, zelfs president Obama. In de Verenigde Staten is het album niet alleen met groot enthousiasme ontvangen – binnenkomend op # 6 in de Billboard Chart – het kreeg eveneens niets dan lovende kritieken mee; ‘een volwaardige gitaarheld van de ‘oude’ school (Rolling Stone), ‘op het moment de enige in zijn soort en een geweldige performer’ (Spin Magazine) en ‘een gitarist met een ongekende aantrekkingskracht en fantastische touch’ (New York Times). En het moet gezegd, Gary Clark jr. doet de herinnering aan Jimi Hendrix herleven.

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine