Festival Jazz International Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen 2019

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober 2019. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij onder andere: Brebl, Doornroosje, LUX en de Lindenberg. Daarnaast biedt ook dit jaar Free Jazz weer een aantal pop-up concerten op bijzondere plekken. Met de bevestiging van Phronesis en Nik Bärtsch’s Ronin is het hoofdprogramma van de 2019 editie nu compleet.

Hoofdprogramma

Donderdag 24-10-2019 Brebl Van Kemenade’s Three-Horns-and-A-Bass feat. Moholo, Mlangeni & Yenana
     
Vrijdag 25-10-2019 De Lindenberg Angles 9
    Doppler Trio
    Nik Bärtsch’s Ronin
    Montis, Goudsmit & Directie
     
Zaterdag 26-10-2019 Doornroosje Ryan Porter ft. The West Coast Get Down
    Efe Erdem The Pack Project
     
Zondag 27-10-2019 Lux Nijmegen Greg Ward’s Rogue Parade
    Phronesis

Phronesis: eigentijds met een saamhorigheidsboodschap

Het vermaarde Britse powertrio Phronesis doet niet vaak ons land aan. Dus met deze typische representant van de hedendaagse jazz, waarbij het draait om het totale geluid en niet om de afzonderlijke groepsleden, heeft Festival Jazz International Nijmegen iets bijzonders in huis. Phronesis heeft een ijzersterke live reputatie. De Deense contrabassist Jasper Høiby is als een jonge versie van Dave Holland: vingervlug, krachtig en met een talent voor het schrijven van jazz die je bijblijft.

Paul van Kemenade

De naam van Kemenade is niet weg te denken uit het hedendaagse Nederlandse jazzscene. Voor dit concert, brengt de Tilburgse saxofonist drie Zuid-Afrikaanse muzikanten van verschillende generaties naar Nederland: trompettist Mandla Mlangeni, pianist Andile Yenana en de legendarische drummer Louis Moholo, die eerder samenwerkte o.a. met Archie Shepp, Cecil Taylor en Enrico Rava. Een bijzondere samenwerking met van Kemenade’s vaste band, Three-Horns-and-A-Bass, waarbij het publiek meegenomen wordt op een muzikale verkenningstocht.

Lees meer op de website van Festival Jazz International Nijmegen

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine