Gary Clark jr. ook opgepikt in Nederland

Nieuwe gitaarheld en bluesrock sensatie

Blak & Blu - Gary Clark jr.Het langverwachte debuutalbum Blak & Blu van de uit Austin, Texas afkomstige zanger/gitarist Gary Clark jr. kende zijn release al eerder op de Amerikaanse markt. Hoewel het album in Nederland tot voor kort alleen beperkt verkrijgbaar was als import-plaat werd het album hier – en dan met name de single Ain’t Messing ‘Round en het bij de fans populaire Bright Lights – wel al opgepikt door diverse radio-stations en dj’s als Rob Stenders en Giel Beelen.

North Sea Jazz 

Gelukkig is het album nu ook officieel uitgebracht in ons land. Onlangs stond Clark jr. nog in De Wereld Draait Door, gaf een eenmalig optreden in een uitverkocht MC Theater in Amsterdam en was te horen in de ochtendshow van Giel Beelen met zijn single Ain’t Messing ‘Round die opgenomen werd in de 3FM Playlist. Daarmee is Clark jr. – die alvast geboekt is voor het komende North Sea Jazz Festival (11, 12 en 13 juli in Ahoy, Rotterdam) – nu ook in Nederland officieel  ‘hot’  te noemen.

The Roots

En terecht, want we hebben hier te maken met een nieuwe sensatie en bluesrock-held die al in positieve zin is opgemerkt door onder andere Paul McCartney, Eric Clapton, Neil Young, Jimmy Page, The Roots en The Rolling Stones – die Clark jr. uitnodigde mee te spelen bij de eerste show van hun 50 And Counting tour in New York – Ook werkte Clark jr. al samen met onder meer Nas, The Roots en Alicia Keys en speelde al meerdere malen op het Crossroads Guitar Festival van Eric Clapton. Dit jaar staat hij weer op ditzelfde festival naast grote namen als Jimmy Vaughan, B.B. King, Jeff Beck, John Mayer en Eric Clapton zelf.

Jimi Hendrix

In de Verenigde Staten is het album niet alleen met groot enthousiasme ontvangen – binnenkomend op # 6 in de Billboard Chart – het kreeg eveneens niets dan lovende kritieken mee; ‘een volwaardige gitaarheld van de ‘oude’ school (Rolling Stone), ‘op het moment de enige in zijn soort en een geweldige performer’ (Spin Magazine) en ‘een gitarist met een ongekende aantrekkingskracht en fantastische touch’(New York Times). En het moet gezegd; Gary Clark jr. doet de herinnering aan Jimi Hendrix zowaar herleven.

Lees de cd-recensie van Blak & Blu op LiveStreamMagazine.nl 

LiveStreamMagazine

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine