‘If You Lose Your Light’ – Kreg Viesselman

Kreg ViesselmanZo nu en dan word je geattendeerd op iets bijzonders en krijg je onverwacht iets moois onder ogen. Het is sowieso fijn als een medewerker van je platenspeciaalzaak je tipt op een nieuw album, opkomende bands of artiesten, interessante releases of onbekende pareltjes. In die laatste categorie plaats ik zeker het album If You Lose Your Light van singer-songwriter en folk-artiest Kreg Viesselman.

Hoewel zijn naam anders doet vermoeden is Viesselman een Amerikaan, afkomstig uit de staat Minnesota. Hij heeft overigens wel iets met Noord-Europa. Voor dit album riep Viesselman de hulp in van drie Noorse muzikanten. En inmiddels woont en werkt hij zelf ook in Noorwegen. Bij de overweldigende openingstrack If You Think You Knew Me Once doemt meteen de naam Ray Lamontagne op. Daar doet de muziek van Viesselman namelijk bij vlagen aan denken. Zeker door het vergelijkbare, emotievolle stemgeluid.

Van een ongekende schoonheid zijn de momenten van samenzang van Viesselman met zangeres Anne Lise Frøkedal. Zoals op Half Baked News en Emigration maar vooral op de prachtige ballade Nantucket Women. Maar het album kent wel meerdere hoogtepunten waaronder Morning Come & Help Me en het titelnummer. Daarmee heeft deze singer-songwriter een puik album afgeleverd waar veel mensen helaas geen weet van hebben. 

Overigens nam Viesselman al eerder albums op. Maar in 2002 debuteerde hij uiteindelijk pas echt met het volwaardige album Kregg Viesselman. In 2006 gevolgd door Pull. En nu dus deze boeiende plaat. In mijn optiek verdient de muziek van Viesselman veel meer aandacht dan het nu daadwerkelijk krijgt.

‘If You Lose Your Light’ van Kregg Viesselman is aangeschaft bij de Waaghals, dé platenwinkel van Nijmegen en Arnhem.

Website Kreg Viesselman

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine