Jimmy Lafave naar Podium Roepaen

Jimmy LafaveOp zondag 15 september staat de Texaanse singer-songwriter Jimmy Lafave op de planken van Podium Roepaen. Overigens gaf Lafave vorig jaar ook al een mooi en intiem optreden op deze bijzondere concertlocatie; een oude kapel met hoge gewelfde plafonds, glas in lood ramen en een fraaie akoestiek. Om die reden wordt Podium Roepaen ook wel de Paradiso van het Zuiden genoemd.

De muziek van Lafave – een mengeling van country, blues, folk en rock – kenmerkt zich door sterke verhalende teksten, subtiel gitaarwerk en fraaie, emotievolle vocalen. Lafave groeide op in Wills Point, Texas, een universiteitsstad met een uitgebreide muziekscene op een steenworp afstand van Tulsa. De bekende muzikale stad waar artiesten als Woody Guthrie, Chet Baker en J.J.Cale hun wortels hadden. Dit vormde voor Lafave een geschikte voedingsbodem om zich als singer-songwriter te ontwikkelen.

Austin

In 1979 brengt hij zijn eerste onafhankelijk opgenomen plaat uit (Down Under). Later verhuisd hij naar Austin (Texas) op zoek naar een groter publiek en een platencontract. In 1992 lukt het Lafave een platencontract te bemachtigen en brengt hij het album Austin Skyline uit. Voor dit platenlabel – Bohemian Beat Records – neemt Lafave daarna nog vijf albums op waaronder het fraaie Buffalo Returns to the Plains, Road Novel en Texoma.

In de jaren daarna volgen nog twee albums: Blue Nightfall (2005) en Cimarron Manifesto (2007). Op een verzamelaar na, is het dan ’n tijdje stil rond Lafave. Maar in 2012 komt hij met het sterke album Depending on the Distance. Met zijn ruim drie decennia beslaande oeuvre  heeft Jimmy Lafave  – zelf bewonderaar van grote folk-artiesten en singer-songwriters als Woody Guthrie en Bob Dylan – zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan de Amerikaanse rootsmuziek.

Bob Dylan

Zijn bewondering voor voornoemde grootheden blijkt wel uit het feit dat op zijn laatste album (Depending on the Distance) maar liefst drie covers van Bob Dylan staan; Red River Shore, Tomorrow Is A Long Time en I’ll Remember You. Eerder vertolkte hij al op prachtige wijze Dylan’s nummer Buckets Of Rain. Daarnaast werkt Lafave momenteel aan een album met teksten van Woody Guthrie.

Maar Lafave is zelf ook een begenadigd songschrijver die zijn nummers – gedragen door prachtige vocalen – een ongekende emotie en diepgang mee weet te geven, zowel op plaat als live. Voor het optreden in Podium Roepaen neemt Lafave een begeleidingsband mee.

Website Jimmy Lafave

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine