Favoriete platenhoes

Wat is jouw favoriete platenhoes?

In deze rubriek nodigen wij jou uit jouw Favoriete Platenhoes te benoemen. Met een argumentatie natuurlijk. Waarom is juist dit jouw mooiste platenhoes? Wat betekent ie voor je? Welke ervaring of periode koppel je aan deze hoes en wat voor mooie herinneringen roept het album bij je op?

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere platenhoezen op zijn of haar netvlies staan als de vraag gesteld wordt: ‘Wat is jouw mooiste platenhoes’? En iedereen heeft daar zo zijn eigen redenen voor. ‘Gewoon’ omdat de aanblik ontroert, confronteert, verheugt en vervult of een ware Deja Vu bezorgt (over memorabele platenhoes gesproken; Crosby, Stiils, Nash & Young). Oké, het gaat natuurlijk niet om de verpakking maar om de inhoud: de muziek! Maar een fraaie of kunstzinnige platenhoes kan de kracht van muziek visualiseren en zegt vaak ook iets over de band of artiest.

In de jaren na de allereerste platenhoes – in 1940 –  werd de vormgeving van de platenhoes tot kunstvorm verheven. Steeds meer bands en artiesten namen professionele fotografen en kunstenaars in de arm om hun platenhoes vorm te geven. En sindsdien zijn platenhoezen algemeen cultuurgoed geworden. Lees meer

Zo kent iedereen wel het bekendste zebrapad ter wereld; Abbey Road in Londen, de Pop-art van Andy Warhol, de Roos van Anton Corbijn en de Rits van The Rolling Stones.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”110″ thumbnail_height=”100″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Op basis hiervan hebben wij alvast een Top-5 samengesteld van de mooiste ‘Platenhoes’ aller tijden:

1. ‘Abbey Road’ Beatles

2. ‘Andy Warhol’ Velvet Underground

3. ‘Violator’Depeche Mode 

4. ‘Sticky Fingers’Rolling Stones

5. ´Ziggy Stardust´ – David Bowie.  

Beschrijf ons jouw Favoriete Platenhoes. Maandelijks kiezen wij het mooiste verhaal achter de platenhoes en publiceren deze in de rubriek ‘Mijn Platenhoes’. Uiteraard is dit ook van invloed op de Platenhoes Top 5. 

We zien ons wel gedwongen een aantal regels te hanteren, te weten;

  • Geen anonieme verhalen
  • Maximale lengte van 300 woorden
  • Geen grof of onnodig grievend taalgebruik

 

LiveStreamMagazine.nl

[contact_form][/contact_form]

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine