Laatste nieuws

LiveStreamMagazine.nl

Volg het laatste nieuws op LiveStreamMagazine.nl en blijf op de hoogte van de laatste muzikale ontwikkelingen, nieuwe hypes, verassende new releases, opmerkelijke feiten en in ‘t oog springende concerten en tours.

Vergevorderde plannen voor nieuwbouw podium Merleyn

Naast de al op handen zijnde nieuwbouw voor Doornroosje blijken er ook vergevorderde plannen te zijn voor nieuwbouw voor podium Merleyn. In een interview met LiveStreamMagazine.nl laat directeur van Doornroosje, Toine Tax, weten dat hoewel dit nog niet officieel rond is, er wel degelijk nieuwbouwplannen zijn voor Merleyn. En dat er al een beoogde locatie is. Tax: “Dit is nog niet 100 % zeker maar er zijn wel al bouwtekeningen gemaakt voor de beoogde locatie; op de hoek van Plein-44 waar onder andere Club Inferno in heeft gezeten. We zijn hierover nog in overleg met diverse partijen en dit is onder meer afhankelijk van benodigde vergunningen. Nog dit jaar moet dit definitief duidelijk worden en als het allemaal doorgaat moet de nieuwbouw van Merleyn in 2015 gerealiseerd zijn.”

Poppodium Doornroosje: Bouwsteen in culturele sector

Na jaren van getouwtrek en onduidelijkheden over de langverwachte nieuwbouw lijkt poppodium Doornroosje de wind nu mee te hebben. In de media verschijnen veel positieve berichten, de nieuwbouw is in volle gang, het gaat goed met de diverse projecten – waaronder Merleyn – die Doornroosje onder zijn hoede heeft genomen en onlangs ontving Toine Tax voor de derde keer de prijs voor Beste Directeur in de popsector. Het belang van Doornroosje voor de regio wordt al veel langer onderkend. Met recht mag hier dan ook gesproken worden van eigen verdiensten. Alle reden voor een bezoek aan Doornroosje en een gesprek met de succesvolle directeur.

Doornroosje

Ik spreek Tax in zijn kantoor in het oude pand aan de Groenewoudseweg waarin het poppodium sinds de jaren ’70 – en nog steeds – residentie houdt. Als we door het gebouw wandelen om een goede plek te zoeken om bijgaande foto’s te schieten blijkt hoe groot en fraai dit pand – een voormalig schoolgebouw – eigenlijk is. En bekruipt je op de een of andere manier toch het gevoel dat het jammer is dat Doornroosje hier straks niet meer in gehuisvest is. Lees meer …

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine