LAKSHMI

‘Godin van het Licht’ in de spotlights

Nu de feestdagen en het nieuwe jaar aanstaande zijn willen wij een bijzonder talent van eigen bodem voor het voetlicht te brengen. In dat kader richten we onze spots op de ‘Godin van het Licht’ oftewel LAKSHMI die in club-, theater- en festivalsferen algemeen bekend staat als de voorvrouw van de jonge, gelijknamige en ambitieuze band.


De muziek van LAKSHMI laat zich moeilijk in een hokje stoppen. De mix van poëtische teksten, donkere violen en heftige synths doen denken aan een driehoeksverhouding tussen Lorde, Lana del Rey en M.I.A. Zelf omschrijft singer-songwriter Lakshmi haar muziek als Dark Electronic Pop.


In 2014 stond Lakshmi in de finale van de Grote Prijs van Nederland en het jaar daarop volgden ruim twintig shows voor de Popronde. Ook maakte ze haar opwachting in het televisieprogramma Beste Singer-Songwriter van Nederland en in maart van dit jaar verscheen de in samenwerking met o.a. Thijs Lodewijk (Wende), Flying HyHats en Baskerville tot stand gekomen debuut EP ‘Come Sin With Me’. Een maand later verwierf Lakshmi nog meer bekendheid toen ze werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent

Daarna was Lakshmi ook veelvuldig te horen op de radio en was ze samen met haar band meermaals te gast bij diverse radiostations waaronder 3FM, Radio 538 en NPO Radio. Verder was ze met het nummer Champagne te zien en te horen in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door  

De terecht verworven bekendheid leidde ook tot de nodige optredens. Naast tientallen shows in het clubcircuit waaronder headline shows in Paradiso en Luxor Live ontpopte LAKSHMI zich ook tot een graag geziene gast op diverse festivals waaronder Paaspop en Songbird, maar ook op festival Mundial in Tilburg waar wij van LiveStreamMagazine voor het eerst kennismaken met deze bijzondere band en evenals menig bezoeker naar het podium worden gezogen door de sferische en donkere Electro beats.

 
In het najaar van 2016 gaat de band op tour langs diverse poppodia. Eén van de opvallende headline shows in het clubcircuit vond plaats in het Arnhemse poppodium Luxor Live waar Lakshmi vergezeld wordt door gitarist Pascal Voorbraak, drummer Kasper de Boer en bassiste Sonya Vos. Ook hier trekt haar veelzijdige talent de nodige liefhebbers die volop genieten van de fraai geboetseerde sferische songs met diverse uitstapjes naar een stevige rocksound.

In haar woonplaats Haarlem wordt de tour afgesloten met een optreden in poppodium Patronaat waar ze het publiek eveneens trakteert op theatrale en intieme sferen, rockende uitstapjes en heerlijke visuals. Tijdens deze show maakt de nieuwe bassist Tobias Kolk deel uit van de band. Maar de muziek van Lakshmi komt in welke bezetting dan ook, akoestisch of aangevuld met extra strijkers, prima tot zijn recht.

Op de dag van het optreden in Haarlem hebben wij de band gevolgd en persoonlijk leren kennen als een warme, ambitieuze en professionele groep kwaliteitsmuzikanten. LAKSHMI, eigentijds, doordacht en een reis naar het onbekende. Voor iedereen te ontdekken voordat zij ongetwijfeld de grotere podia gaan bestijgen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het nieuwe jaar in volle gang en ligt de focus op de release van een album want na het succes van de debuut EP ‘Come Sin With Me’  en de in juli uitgebrachte EP ‘Sinister’ verschijnt naar verwacht in maart 2017 een eerste album van LAKSHMI.

Tekst: Gerdy Driessen || Photos: Rijno Boon Photography

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine