Line-up Eastside Bluesfestival 2013

Line-up Eastside Rock & Bluesfestival bekend

EastsideBluesfestivalNa bevestiging van de laatste band maakte de organisatie van het Eastside Rock & Bluesfestival onlangs de definitieve line-up van de komende editie bekend. Op 5 april a.s. organiseert Zevende Hemel Produkties i.s.m. Keizer Karel Podia alweer de zevende editie van dit festival in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Vorig jaar vond het festival – met het oog op verjonging – voor het eerst plaats onder de nieuwe naam Eastside Rock & Bluesfestival. De organisatie houdt graag vast aan deze verjonging, aldus Joop van Summeren, de initiator van het festival. “Deze verjonging blijven we zeker doorvoeren. We zijn dan ook blij dat we evenals vorig jaar – toen met Leif de Leeuw – weer een jonge gitaarvirtuoos hebben weten te strikken. De aftrap van het Eastside Rock & Bluesfestival 2013 wordt namelijk verzorgd door een andere jonge en getalenteerde band van Nederlandse bodem; Chivy and The BlueZicians met de 19-jarige frontman en gitarist Chivy Khüles. Lekkere bluesrock met vette gitaarlicks van een nog jonge maar zeer getalenteerde gitarist die zich onder meer heeft laten beïnvloeden door gitaristen als Gary Moore, Joe Satriani, Stevie Ray Vaughan en Joe Bonamassa  ”

Daarnaast heeft de organisatie beslag weten te leggen op de Franse band Shaggy Dogs. Een band die niet alleen in eigen land maar ook daarbuiten inmiddels een goede naam heeft opgebouwd als energieke podium act. Op 8 & 9 maart stonden Shaggy Dogs – als vertegenwoordiger van Frankrijk – nog op het podium bij de 3e editie van de prestigieuze European Blues Challenge in het Franse Toulouse.

Mattanja Bradley

Verder is de organisatie trots op het feit dat het Bradley Circus als headliner van het festival heeft weten te strikken. Bradley Circus is de band van zangeres en gitariste Mattanja Joy Bradley die op het moment op alle fronten aan het doorbreken is. Zo heeft zij eind vorig jaar meegedaan aan het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland van Giel Beelen en is zij zowel in 2011 als 2012 genomineerd voor de Blues Dutch Awards. Ook is zij veelvuldig te horen op de radio, ondermeer bij Rob Stenders en 3FM-Serious Request. Ook is zij naar aanleiding van haar single Beautiful Imperfections uitgeroepen tot Serious Request Talent van het jaar. Half februari bracht Bradley Circus de nieuwe cd Kicking But Not High uit.

Evenals voorgaande edities staat er – naast het programma op het hoofdpodium – ook dit jaar weer een band op het Foyer-podium. Dit jaar valt die eer te beurt aan Old Boys Blues Network. Deze band bestaat uit ervaren muzikanten en is tot stand gekomen na een memorial voor de bekende en overleden bluesman Ted Gerrits, eerder zanger van onder meer Joint Venture en Blues Clinic.

Ook dit jaar worden opnames van het festival gemaakt en is de presentatie wederom in handen van Joost Brauer, presentator en programmaleider bij Nijmegen1. Inmiddels is de voorverkoop in volle gang. Bovendien is het mogelijk alvast kaarten te reserveren. Tickets á  17,50 (+ reserveringskosten) zijn te reserveren via www.keizerkarelpodia.nl. Voor meer info zie www.eastside-bluesfestival.nl.

Eastside Bluesfestival 2013

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine