Luciano & Cocoa Tea

Luciano & Cocoa Tea in ParadisoOp dinsdag 10 december a.s. staan de Jamaicaanse artiesten Luciano & Cocoa Tea op het podium van poptempel Paradiso in Amsterdam. Met dit gecombineerde optreden van deze twee reggae-artiesten is de avond nog het beste te typeren als een ‘rootsreggae-night in a dancehall’. Sinds het album Where There Is Life (1995) wordt Luciano gezien als één van de fakkeldragers van de tweede generatie rootsreggae-zangers. Terwijl de zoetgevooisde Cocoa Tea een exponent is van de dancehall-scene in de jaren ’80 en ’90.

De in 1964 als Jepther McClymon geboren Luciano begint al op vroege leeftijd met zingen en maakt van kinds af aan deel uit van het plaatselijke kerkkoor in zijn dorp in Jamaica. In zijn ambitie een zangcarrière van de grond te krijgen verhuist hij in de jaren ’80 naar de grote stad. In Kingston werkt hij vervolgens met meerdere producers, maar grote successen blijven jammerlijk uit. Daar komt verandering in als hij in 1993 in contact komt reggae-artiest en producer Freddy McGregor. Op diens platenlabel Big Ship nemen zij samen het nummer Shake It Up op dat in Engeland uitgroeit tot een nummer 1-hit. In 1995 komt hij met het album Where There Is Life – geproduceerd door Philip ‘Fatis’ Burell – waarmee de naam Luciano in rootsreggae kringen definitief gevestigd is. Later komt hij ook nog met een fraaie reggae-uitvoering van Knocking On Heavens Door.

Cocoa Tea

Met zijn fraaie en zoete stemgeluid maakt Calvin George Scott, beter bekend onder de naam Cocoa Tea in de jaren ’80 en ’90 furore in de Jamaicaanse dancehall-scene. In 1984 verschijnt zijn album Rocking Dolly met onder meer het nummer Jah Made Them That Way. Op dit zelfde album bewerkt hij tracks als Human Nature (Michael Jackson) en Answer Mi Question van Dillinger. In 2008 verwerft Cocoa Tea grote bekendheid met het nummer Barack Obama, een track ter aanmoediging van de toenmalige presidentskandidaat in de Verenigde Staten.

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine