Maggie’s Flock brengt tweede single

Tweede single-release voor Folkrock band Maggie’s Flock.
 
Op 23 februari brengt de Arnhems/Nijmeegse Folkrockband Maggie’s Flock de single Bored Beyond Death uit. De nieuwe release is te vinden op alle  bekende platforms zoals Spotify, Apple Music en iTunes. Bored Beyond Death is de tweede uit een reeks van maandelijkse single-releases. In december zal er een album verschijnen onder de titel Party at the Cemetery. In januari dit jaar bracht de band haar allereerste single Battle Song uit. In de februari release gaat de band in een hogere versnelling en laat ze zich van haar punky kant zien!
 
 
Maggie’s Flock is een zeskoppige kudde uit Nijmegen/Arnhem die stevige folkrock speelt.  Met thema’s als drank, chaos, moord, liefde en een vlijmscherp gevoel voor humor legt de band  een link met de ‘storytellers’ uit de traditionele folk. De sound van Maggie’s Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk. 
 

foto; v.l.n.r: Neil Macfarlane, Roel Seidell, Edwin Steenstra, Gijs Nielen, Hub Rasker, Etienne Pronk. (fotografie: Guido Roncken)

 
Gevoed door muzikale helden als The Pogues, Flogging Molly en Dropkick Murphy’s vindt de band haar eigen geluid: Een blend van traditionele Schots/Ierse folk, gedragen door instrumenten als tin whistle, banjoline, accordeon en bouzouki, gemengd met een stevige rocksound van gitaar, bas en drums. Kenmerkend zijn de vrolijke songs met catchy folktunes die op behoorlijk hoog tempo over het publiek worden uitgestort.
 
Maggie’s Flock is binnenkort te bewonderen in De Groene Engel Oss op 15 maart en op 27 maart in O’Casey’s te Den Haag.
 
 
 
 
 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine