No Guts No Glory

No Guts No Glory, de helende factor van muziek.

Muziek is meer dan een feitelijke ervaring en het waarnemen van klanken, dat is allang bewezen. Het motto van LiveStreamMagazine is niet voor niets ‘The Power of Music’.  Muziek is universeel en tijdloos. Naast het bieden van ontspanning kan muziek een diepe betekenis hebben en in vele opzichten waardevol maar ook helend zijn.

De associatie met muziek op zich is veelal een concert of festival bezoeken of het zelf bespelen van een instrument en – veelal geeft dit een gevoel van welbehagen, ontspanning en de nodige muzikale vitamines – waar je weer met gemak de dagelijkse verplichtingen aankan. Voor velen heel normaal maar een steeds grotere groep mensen kunnen deze of een soortgelijke beleving niet meer ervaren, al dan niet fysiek of mentaal en daar weet stichting No Guts No Glory een gat te dichten.

No Guts No Glory

Stichting No Guts No Glory maakt bijzondere belevenissen en wensen mogelijk voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Omdat zij ook geloven in de kracht van muziek, weten zij hier een méér dan waardevolle invulling aan te geven. Denk onder andere aan het mogelijk maken van huiskamerconcerten, concert- en festivalbezoeken, de aanschaf van een muziekinstrument en het regelen van muzieklessen.

Charity Willems

Zo ook het verhaal van Charity Willems – lezeres van Livestreammagazine – die ons attent maakte op het bestaan van No Guts No Glory en zelf na een ‘zwarte’ periode het plezier mag beleven aan de geboden mogelijkheden van deze stichting en een jaar lang gitaarles krijgt aangeboden. Charity weet zelf dat muziek een helende factor kan zijn en de gitaarlessen zullen daar zeker aan bijdragen.

Lees haar verhaal (bron: No Guts No Glory) en vergeet niet te doneren…

 


Tekst: Rijno Boon | Website No Guts No Glory

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine