Paolo Nutini in Tivoli Vredenburg

Schotse singer-songwriter Paolo Nutini in Tivoli Vredenburg

Paolo NutiniOp zaterdag 3 mei 2014 staat de Schotse singer-songwriter Paolo Nutini op het podium van Tivoli in Utrecht. In 2006 debuteerde een jonge Nutini glansrijk met het fraaie album These Streets met onder meer het prachtige Last Request en de dansbare clubhit New Shoes. Drie jaar later deed hij dit nog eens dunnetjes over met het zo mogelijk nog fraaiere album Sunny Side Up (2009) met soulvolle hoogtepunten als Coming Up Easy, Pencil Full Of Lead, het sensitieve Worried Man en natuurlijk de heerlijke single Candy. Onlangs verscheen zijn derde studio-album, getiteld Caustic Love.

Na zijn debuut op 19-jarige leeftijd is meteen duidelijk dat Nutini (1987) over de nodige talenten beschikt. Hetgeen nog eens bevestigd wordt met Sunny Side Up. Naast een soulvol geluid vallen met name zijn songschrijvers-capaciteiten op. Nutini schreef alle nummers zelf en produceerde dit album samen met Ethan Johns die eerder werkte met Ray Lamontagne, Ryan Adams en Kings Of Leon.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Nutini een echte songschrijver die zijn verhalende teksten met een uniek stemgeluid om weet te zetten in prachtige muziek waarin invloeden zijn terug te horen van onder anderen Damien Rice, Rod Stewart, David Bowie en Fleetwood Mac. Maar in de muziek van Nutini zijn zeker ook soul- en funk-invloeden hoorbaar. Bovenal weet hij een eigen geluid neer te zetten en aanstekelijke songs te schrijven die hij met gloedvolle en raspende vocalen ten gehore brengt.

Dit alles – en het feit dat Nutini onlangsĀ zijn nieuwe album Caustic Love uitbracht – schept alle reden om verwachtingsvol uit te kijken naar het komende concert in Tivoli Vredenburg, Utrecht.

Caustic Love & website Paolo Nutini

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine