Pokey LaFarge naar Doornroosje

Pokey LaFarge met nieuwe band naar Doornroosje

Op vrijdag 2 april 2021 komt de Amerikaanse zanger/gitarist Pokey LaFarge met zijn nieuwe en ongetwijfeld weer flamboyante band naar poppodium Doornroosje in Nijmegen. De muziek van LaFarge is gebaseerd op de authentieke en melancholische Amerikaanse blues en country uit de jaren twintig met invloeden uit de vroege jazz, western swing en ragtime. In de afgelopen jaren heeft LaFarge de harten van velen gestolen met zijn aanstekelijke muziek en enerverende live-optredens.

Met ogenschijnlijk speels gemak weet de altijd strak in het pak gestoken Pokey LaFarge het publiek bij ieder optreden volop aan het swingen te krijgen met zijn opzwepende muziek en uitgekiende mix van mid-western country blues en western swing, fraaie harmony zang en een vleugje New Orleans brass-werk. LaFarge weet zich altijd te omringen met geweldige muzikanten die gebruik maken van een breed instrumentarium met naast contrabas, drums en gitaar onder meer ook banjo, trompet, saxofoon, trombone, kornet en een wasbord.

In 2015 maakte Pokey LaFarge nog deel uit van de geweldige line-up van festival Ramblin’ Roots (met o.a. Sonny Landreth, Jimmy LaFave, Gretchen Peters, Sam Baker en Gregory Page) waar hij zich ontpopte tot één van de absolute hoogtepunten van het festival.

Hoewel Pokey LaFarge overduidelijk een muzikant is met een grote passie voor vervlogen tijden en hiermee sprake is van een revival, houdt hij het zelf op: “It’s not retro music. It’s American music that never died”. Wat het ook zijn moge, het swingt hoe dan ook de pan uit. Zijn laatste en succesvolle ontvangen album ‘Manic Revelations’ stamt alweer uit 2017 en naar verwachting verschijnt dit jaar nog nieuwe muziek in de vorm van een album getiteld ‘Rock Bottom Rhapsody’.

Foto’s: © Rijno Boon Photography

Website Pokey LaFarge

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine