Rachel Reese en Jesse Lafave in Wim’s Muziekkelder

Rachel Reese en Jesse LaFave terug in Wim’s Muziekkelder

In 2017 hebben wij al kennis mogen maken met de uit Amerika afkomstige Rachel Reese met de release van haar nieuwe EP Siren. Gezamelijk met Jesse LaFave, van het gelijknamige LaFave Artist Alliance, gaven zij vorig jaar een tiental shows ter promotie van haar EP. Nu zijn Rachel en Jesse weer terug op Nederlandse bodem ter promotie van Rachel Reese haar nieuwe album West en laten je in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem alvast kennis maken met het nieuwe album.

Liefhebbers van de muziek van Rachel en Jesse hebben al vroeg intrek genomen in Wim’s kelder in afwachting van het duo, echter zijn de poppy-americana en country-rock klanken nog niet te horen in de karakteristieke kelder. Een druk schema en volle parkeergelegenheden in Doetinchem zijn daar vandaag ook debet aan en kunnen we Rachel, Jesse en dochter Noah iets later dan gepland verwelkomen.

Toch vermoeid van de lange reis en een druk schema op de vorige dag, met een bezoek aan Omrop Fryslân en Muziek Café de Remise in Winterswijk, brengen Rachel en Jesse met volle overgave hun muziek ten gehore. Het nieuwste album West staat uiteraard in de schijnwerpers maar ook een muzikaal eerbetoon aan legende Jimmy LaFave wordt niet overgeslagen. 

West, de titel van het nieuwe album, is een eerbetoon aan de in 2014 overleden grootmoeder Juanita West, die haar voorliefde voor muziek moeiteloos heeft doorgegeven aan Rachel. De aanwezigheid van dochter Noah is misschien wel een opmaak voor het doorgeven van de liefde voor de muziek wat even mooi wordt bezongen in Hold You up. De onvoorwaardelijke liefde voor hun Noah, die overigens niet het podium wilde delen….

Video: Paul van Druten

Het korte bezoek aan Wim’s Muziek kelder is meer dan overtuigend, het fijne krachtige- en warme stemgeluid van Rachel en strak gitaarwerk- en vocale ondersteuning van Jesse maakt het een geslaagd bezoek.  De korte Holland Tour duurt nog even voort waarbij er nog diverse mogelijkheden zijn om het duo te bewonderen en te ontmoeten, wat overigens zeker de moeite meer dan waard is.

Holland Tour 2019

4 oktober Omrop Fryslân Leeuwarden
4 oktober Muziek Café de Remise Winterswijk
5 oktober Wim’s Muziekkelder (in-store) Doetinchem 
5 oktober Muziek Cafe de Merleyn Doetinchem 
6 oktober Private House show Heino
8 oktober Countdown Café Amsterdam
9 oktober Countryland Barneveld
11 oktober Popeye Records (in-store) Hengelo
11 oktober De Cactus Muziek Cafe Hengelo
12 oktober Torpedo Theater Amsterdam

Rachel Reese

Als kind groeide Rachel op in een muzikale familie en zo kende Rachel de hele catalogus van James Taylor al uit haar hoofd, terwijl andere kinderen nog bezig waren met hun ABC. Inmiddels is Rachel een gevestigde naam en wordt al snel vergeleken met artiesten zoals Sheryl Crow en Brandi Carlile. Via omzwervingen langs Nashville en Oklahoma strijkt Rachel neer in Austin waar ook de nodige overeenkomsten liggen met de op 21 mei 2017 overleden singer-songwriter Jimmy LaFave en diens neef Jesse LaFave, de huidige partner van Rachel Reese en de musical director van LaFave Artist Alliance.

Jesse LaFave

Vanaf zijn tiende speelt Jesse al de gitaar en is muzikaal mede gevormd door zijn oom en meer dan gerespecteerde Austin-muzikant, sing- en songwriter Jimmy LaFave. Naast optredens door het hele land met onder andere James Wesley, begon Jesse met het promoten van shows en producties. In 2014 kreeg hij de kans om te verhuizen naar Austin en te werken in het kantoor van het gerespecteerde niche-label Music Road Records. Met zijn ervaringen achter de schermen van de muziekindustrie is LaFave Artist Alliance de steun voor vele artiesten.

Tekst en foto’s: Rijno Boon

Website Rachel Reese  ||  Website LaFave Artist Alliance

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine