Ramblin’ Roots Festival

Op zaterdag 22 oktober vindt in TivoliVredenburg in Utrecht weer het Ramblin’ Roots festival plaats. Vanaf de eerste editie in 2014 staat dit festival garant voor een inventieve mix van hedendaagse americana, blues, alt-country, roots, soul en aanverwante stijlen. Ook dit jaar weet de organisatie weer een gevarieerde, internationale line-up neer te zetten met onder meer de Britse zangeres Elles Bailey, de Canadese countryzangeres Tenille Townes, de Amerikaanse Shannon McNally, de Franse singer-songwriter Baptiste W. Harmon en de Schotse singer-songwriters Malcolm McWatt en Dean Owens.

De Engelse zangeres Elles Bailey heeft wereldwijd al de nodige indruk weten te maken met haar hese, korrelige stemgeluid waarmee ze op gepaste wijze invulling geeft aan haar intense blues, rock en soul. Tot nu toe bracht zij drie albums uit; ‘Wildfire’ uit 2017, ‘Road I Call Home’ (2019) en het tijdens de coronapandemie tot stand gekomen ‘Shining In The Half Light’.

Met de Amerikaanse singer-songwriter Shannon McNally haalt het festival een brok aan ervaring in huis. Inmiddels timmert McNally al ruim twintig jaar op verdienstelijke wijze aan de weg. Haar muziek is een mix van blues, country, rock, soul en pop, gebracht met een doorleefde stem die wel wat weg heeft van Sheryll Crowe. Op haar laatste album ‘The Waylon Sessions’ covert ze op verrassende en overtuigende wijze nummers van Waylon Jennings. Een bijzondere naam in de line-up is die van Baptiste W. Harmon. Deze uit Parijs afkomstige singer-songwriter brengt authentieke americana in het Frans. Op zijn in Nashville opgenomen album ‘L’insouciance’ staan bijzonder fraaie Franstalige countryliedjes.

Met de Canadese Tenille Townes heeft Ramblin’ Roots een talentvolle en veelbelovende countryzangeres in huis weten te halen. Daarentegen kiest het festival met Jeffrey Halford & The Healers voor zekerheid, want deze Amerikaanse gitarist en songwriter staat met zijn band garant voor trefzekere, bluesy rootsrock met beeldende teksten en venijnige gitaarlicks. Hetgeen weer in mooi contrast staat met de meer ingetogen Schotse singer-songwriters Malcolm McWatt en Dean Owens en de alt-folk van de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck aka Christine Oele.

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine