Rex Pharao lanceert uniek album

Rex Pharao lanceert unieke gelimiteerde versie van hun eerste album.

Galerie Bernheze, het podium dat voor Rex Pharao altijd openstaat voor een intiem concert in een evenzo intieme setting in de inmiddels beroemde tuin van Theo van den heuvel en Carla van Lieshout en team. Ver voor kerst 2020 was dit optreden al uitverkocht maar ook hier zong Corona een valse noot. Na vele restricties kunnen de mannen van Rex Pharao tijdens de Pinksterdagen eindelijk weer de ‘weide’ in voor de langverwachte lancering van hun nieuwe album.

Duizenden whats-app berichten gingen eraan vooraf om dit concert – na de vele verschuivingen en avondklok – goed te communiceren met de bezoekers om uiteindelijk tijdens deze Pinksterdagen weer vier optredens te kunnen beleven. Tussen de regenbuien en windstoten laat de zon zich van haar mooiste kant zien en laat haar stralen los op het moment dat dat gewenst is -tijdens de optredens- en doet de bezoekers en Rex Pharao geloven dat de muzikale ‘droogte’ van afgelopen jaar wellicht voorbij is.

Rex Pharao, uit vriendschap ontstaan tussen Merijn van Haren en Robin Borneman, heeft inmiddels zijn sporen wel verdiend en een album kon ook niet uitblijven. Galerie Bernheze met gastheer Theo van den Heuvel is, gezien hun jarenlange connectie, mijns inziens de juiste keuze om het album te lanceren. Het album is, vanwege de prachtige akoestiek, live opgenomen in de Pauluskerk te Oss en verder gemixt door Merijn waar Robin het artwork op zich heeft genomen.

Robin Borneman, dit jaar winnaar van het SBS programma We Want More en Merijn van Haren, met Navarone finalist van The Voice Of Holland, hebben door deze ‘airtime’ meer bekendheid gekregen bij het grotere publiek dat wellicht Rex Pharao ook gaat omarmen. Vandaag, Eerste Pinksterdag, is de veranda en tuin in ieder geval weer volledig gevuld met oude en gelukkig ook nieuwe fans die kunnen genieten van eigen nummers maar ook songs van onder andere Simon & Garfunkel, The Box Tops, James Taylor, Tim Buckley en Stealers Wheel.

Door het jarenlange samenspelen hebben Robin en Merijn een timing waarmee menig duo nog een puntje aan kan zuigen. Rex Pharao trapt af met Cloak, gevolgd door The Sound of Silence. Na het tussentijds applaus volgt er nog een extra couplet en met alleen elkaar aankijken is het al genoeg om super zuiver en strak in te vallen. Om hun nieuwe album niet tekort te doen, brengt Rex Pharao ook hun sterke eigen werk ten gehore waaronder Private Storm, Gravel Road, Queen Butterfly en Wiser man.

Tijd voor een kleine pauze om iedereen even bij te laten komen, het glas weer te vullen, maar ook om even bij te praten met hun fans. Na de pauze pakken Merijn en Robin de draad weer op met Wanderer Son en meer meesterwerken volgen, waaronder You Put Something Better en The Letter. Het ‘grote publiek’ heeft Robin Hallelujah horen zingen, maar Robin geeft terecht aan dat ook Merijn hier een grote inbreng in heeft gehad, en dat hoor je gelijk terug wanneer ze het vandaag gezamenlijk ten gehore brengen.

Als afsluiter spelen ze een prachtig nummer van Eddie Vedder, Hard Sun met een kwaliteit dat -wanneer je het niet kent- je zou zweren dat dit uit de koker van Rex Pharao komt. Ook vanavond is het weer zo mooi, zuiver en roerend gebracht. 

Rex Pharao legt de lat heel hoog voor singer-songwriters. Met de unieke stemmen van zowel Robin als Merijn, hun onnavolgbare timing en vooral het plezier en de interactie met het publiek staan ze op eenzame hoogte als duo. Dit wil je niet missen, dus grijp je kans met de volgende tourdata en zorg dat je het mooie album tijdens één van de komende shows (eenmalige uitgave, dus op is op) in je bezit krijgt.

 

Tekst: Rijno Boon en Eelco de Vries | Foto’s: Rijno Boon en met grote dank aan het team van Galerie Bernheze

Zie ook het interview met Robin Borneman uit 2018 waarvan binnenkort deel twee te verwachten is op LiveStreamMagazine.

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine