Robert Jay Band-‘Raining In The Snow’


Nieuwe single van Robert Jay Band is uit – ‘Raining In The Snow’

Op 12-jarige leeftijd won gitarist Robert Jay zijn eerste talentenjacht en 10 jaar later (1980) maakte hij zijn televisiedebuut met zijn band in de 5 uur show van RTL Veronique. Een bijzonder koor, bestaande uit Ria Valk, Trea Dobbs en Helen Shepherd begeleidden deze jonge gitarist met zijn Robert Jay Band en vele TV-shows volgden.

Frits Spits ontdekte het jonge snarenwonder en draaide het door Robert Jay geschreven nummer Red Bullet helemaal grijs wat resulteerde in een platencontract bij EMI. Leadzanger van de band, Jimi Bellmartin zou later de eerste versie van The Voice Senior winnen (2018).

Op 2 april aanstaande wordt door de Robert Jay Band een EP met 6 songs uitgebracht. Tegelijkertijd met een boek, waarin Robert Jay het verhaal optekent over hóe Frits Spits hem heeft ontdekt. De EP is een blauwdruk van de enige CD (genaamd Red Bullit) die RJ destijds heeft laten persen. Geld om meer cd’s te laten persen had hij toen niet. Deze unieke CD gaf hij toen aan Frits Spits en de rest is geschiedenis.

 

De bonus track van de EP Raining in the Snow is op 29 januari als single uitgebracht. Deze track is samen geschreven met- én gezongen door, de uit Seattle afkomstige, Tollak Ollestad die onder andere speelde met Don Henley, Andrea Bocelli, Earth Wind and Fire en  Michael McDonald (waar hij maar liefst 5 jaar mee toerde).

Raining in the Snow is Robert Jay’s weerspiegeling van het typische Nederlandse polderlandschap. In Nederland worden we zelden voorzien van een lekker dik pak sneeuw. En als het eindelijk sneeuwt dan komt regen als de wiedeweerga om de hoek kijken. Geen uitgesproken standpunten maar altijd compromissen; Raining in the Snow.

 
Wie is Robert Jay

Het single-succes van Red Bullit werd opgevolgd door een minder succesvolle tweede single What a job. Teleurgesteld over dit tanende succes en moe van een slopende promotie tour met zijn topband, waarin o.a. ook een optreden in Duitsland op het prestigieuze festival Schüttorf Open Air met o.a. Whitesnake en Gary Moore op het affiche, droeg RJ zijn band grotendeels over aan Marco Borsato, die net een mega hit had met De meeste dromen zijn bedrog.

Geregeld liet RJ zich als solo artiest begeleiden door ondermeer ook de First Showband, maar nadat zijn maatje en drummer van deze band verongelukte na een optreden met Frans Bauer besloot RJ het gitaarspelen op een lager pitje te zetten en stortte zich op het organiseren van concerten en (bedrijfs-)evenementen. Op eigen risico haalde – en promootte – hij artiesten als Mike Stern, Scott Henderson, Bob Malach, Spyro Gyra, Tower of Power, Pointer Sisters, Kid Creole &The Coconuts en Kenny Rogers. En met toppers als Gerard Joling, René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom werkt hij ook geregeld samen.

 

Op 2 april verschijnt de EP én  het boek van de Robert Jay Band || Bron: LIEV Promotie en Productie

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine