Ruben Hoeke Band pakt door met All Saints

Ruben Hoeke Band pakt door en presenteert nieuw album All Saints

Vanaf 1 november zal het nieuwe studio album All Saints uitgebracht worden via Butler Records waarna de albumpresentatieshows van start zullen gaan. Ruben Hoeke  timmert al lang aan de muzikale weg  en met broer Eric Hoeke (drums), Mike Kamp (Bass) en Lucas Pruim (Vocals) waarmee de band, na ‘Sonic Revolver’, ‘Legacy’ en ’25 Live’, het vierde album ‘All Saints’ presenteert.

Ruben Hoeke over All Saints;

“Sinds ‘Sonic Revolver’ (2016) en het dubbele live-album ’25 Live ‘(2018), was het tijd om iets nieuws te creëren, resulterend in ‘All Saints’, met mijn broer Eric op drums, Mike op bas en Lucas op zang. Muzikaal vond ik destijds de manier waarop ‘Sonic Revolver’ ging heel goed. Vanwege de vele live shows sindsdien zijn we verbeterd als een band, en ik denk dat het op dit album tot uiting komt.”

“In de zomer van 2018 begon ik nieuwe nummers te schrijven en deze met Lucas te delen, die enkele briljante vocale lijnen en teksten bedacht. Tegen het einde van het jaar brachten wij het allemaal samen in de oefenruimte. In februari 2019 zijn we begonnen met opnemen in de Captain Hook Studio. De instrumentale opnames duurde ongeveer twee weken om te voltooien, waarna de vocals binnen een week zijn afgerond. Ik denk dat dat vrij snel is volgens de normen van vandaag.”

“Midden in het opnameproces vroeg mijn vriend en grafisch ontwerper, Jan Blaauw, hoe het album zou moeten heten. Ik had er nog niet echt over nagedacht, maar op dat moment ving mijn blik een beeld op met de woorden Allerheiligen. Ik herinner me dat ik bij mezelf dacht dat dit een behoorlijk interessante albumtitel zou kunnen worden, niet alleen omdat het onze persoonlijkheden perfect weerspiegelde (dat is een grap), maar het paste ook op de één of andere manier bij de muziek en de teksten. We namen niet de gemakkelijke weg en na drie weken opnemen had ik blaren op mijn vingers, Eric had zijn drumstel stukgeslagen, Mike werd bijna gewurgd door zijn bassnaren en Lucas had zijn stembanden bijna vernietigd toen hij op de laatste dag van de opname de studio verliet om 7.30 uur. Was het allemaal de moeite waard? Voor ons was het dat zeker! We hopen nogmaals dat al jullie zondaars en heiligen net zoveel van dit album genieten als wij tijdens het maken ervan. Geniet ervan mensen!”

Ruben Hoeke

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops, organiseert sessies en festivals, en levert naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus. Hij wordt dikwijls ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed (radio) interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout. Diverse media omschrijven Ruben Hoeke als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Albumpresentatie shows:
3 nov – Het Poortershoes, Groningen
9 nov – Beauforthuis, Austerlitz
16 nov – Zaantheater, Zaandam
17 nov – North Sea Venue, Zaandam (ft. Jan Akkerman)
19 nov – Xinix!, Nieuwendijk
23 nov – De Noot, Hoogland
24 nov – Schuttershof, Middelburg
7 dec – Manifesto, Hoorn
22 dec – Wilhelmina, Eindhoven
28 dec – Bierhuys, Woerden

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine