Saranne – ‘Dagen dat het anders gaat’

Dagen dat het anders gaat, eerste single van aanstaand nieuw album Saranne 

Zangeres-liedjesschrijfster Saranne presenteert vandaag haar nieuwe single ‘Dagen dat het anders gaat’. Het is de eerste single afkomstig van het gelijknamige, Nederlandstalige album dat 24 januari 2020 uitgebracht gaat worden.

de single

Dagen dat het anders gaat gaat over de momenten in je leven waarop je soms zo druk bent, dat je het gevoel hebt dat je van alles mist wat je niet wilt missen. Dan wil je het anders of dan wil je vluchten. Wanneer de hele boel uiteindelijk in elkaar dondert en je op de grond ligt te koekeloeren komt het besef dat ook dit leven is. Dan zie je dat het oke is en, nadat je dan eindelijk bent opgekrabbeld, eigenlijk zelfs wel mooi.

het album

Dagen dat het anders gaat is de eerste single afkomstig van het gelijknamige album dat 24 januari zowel fysiek (op LP en CD) als digitaal uitgebracht wordt. Het album is een persoonlijk en kwetsbaar album waarop Saranne vertelt over de opdringerige hectiek van het leven, over balanceren, vallen en opstaan.

Dagen dat het anders gaat wordt in samenwerking met Kroese Records uitgebracht. De albumpresentatie is over precies drie maanden, op zaterdag 25 januari in het Nijmeegse huis voor de kunsten De Lindenberg. De kaartverkoop voor de albumpresentatie start vandaag.

Saranne

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo’n stem: warm, zuiver en vol emotie. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en blues voorbeelden. In 2007 neemt Saranne haar allereerste demo op This is me. Met alleen stem en gitaar worden acht liedjes live ingespeeld. Deze EP brengt ze in 2008 uit in eigen beheer. Dat Sarannes roots in Limburg liggen, is te horen in haar gevoelig gebrachte cover van het nummer Peel in Brand van Rowwen Hèze.

De EP This Is Me is geen eenmalige flirt met de muziek. In 2012 brengt ze het bijzonder dynamische Feathers & Fools uit, waarin ze naast verstild of verontwaardigd ook krachtig en soms zelfs duister weet te ontroeren. Op dit album is BJ Baartmans verantwoordelijk voor de arrangementen en de productie. Ze sluit dit album Nederlandstalig af met het zeer verrassende Ga dan.

Op het in januari 2020 te verschijnen Dagen dat het anders gaat werkt Saranne weer samen met BJ Baartmans. Er is nu echter één heel groot verschil: het album is volledig Nederlandstalig. Deze keuze moest er een keer van komen, want juist in het Nederlands kan Saranne haar liefde voor literatuur en poëzie combineren met haar muziek. Wanneer ze nu in haar nummers vertelt over de opdringerige hectiek van het leven, over zoeken, vallen en opstaan, komen haar woorden puur en trefzeker binnen en raakt haar bijzondere en warme stem de luisteraar meer dan ooit.

Website: Kroese Records  || Website: SarannesMusic

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine