Shaggy + special guests Sly & Robbie

Ritme-tandem Sly & Robbie banen weg voor Mr. Boombastic

Shaggy Bij binnenkomst in een afgeladen 013 in Tilburg word je als publiek meteen gegrepen door een heerlijke vibe. En bekruipt je het gevoel dat hier vanavond iets moois staat te gebeuren. En dat voorgevoel komt helemaal uit als de Jamaicaanse rhythm-masters Sly & Robbie het podium betreden. Met reggae-classics als Guess Who’s Coming To Dinner, Welcome To Jamrock en Night Nurse weten zij de stampvolle zaal met pompende reggae-beats in beweging te krijgen en klaar te stomen voor de headliner van vanavond: Mr. Boombastic.

Met hun optreden geven Sly & Robbie een niet te missen wereldse pass aan Shaggy om de avond met een muzikale slam-dunk te bekronen. Uiteraard lag dit in de lijn der verwachtingen want met deze fameuze rhythm-masters haal je natuurlijk een zekerheidje in huis. Dit wereldberoemde producersduo werkt al sinds de jaren ’70 samen en is verantwoordelijk voor talloze hitalbums van sterren als Peter Tosh, Culture, Black Uhuru, Jimmy Cliff, Gregory Isaacs, Joe Cocker, Grace Jones en vele anderen. Ook onder eigen naam brachten zij – op het befaamde Taxi Label – tientallen albums uit.

Sly & Robbie

Shaggy + special guests Sly & RobbieAls alom gewaardeerd producersduo en weergaloze ritmesectie vormden Sly Dunbar (drums) en Robbie Shakespeare (bas) decennia lang de drijvende kracht achter vele bekende reggaebands en -artiesten. Daarnaast maken artiesten uit verschillende muziekstromingen maar wat graag gebruik van de weergaloze kunsten van deze illustere ritme-tandem. Zo produceerden zij albums voor onder meer Grace Jones en Joe Cocker en leverden een bijdrage aan werk van onder andere Mick Jagger, Bob Dylan, Ian Dury, Madonna en Serge Gainsbourg.

Shaggy + special guests Sly & RobbieAls Sly & Robbie het podium verlaten maken zij plaats voor een veel jongere ritmesectie die in de coulissen ongetwijfeld vol bewondering hebben gekeken naar de ware beatmasters. Samen met de overige bandleden voorzien zij de nummers van Shaggy – tot genoegen van het enthousiaste publiek – van de nodige dancehall beats. Als Sly & Robbie halverwege de set op het podium geroepen worden en een paar nummers meespelen is 013 allang getransformeerd in een deinende massa.

Bij het intro van smash-hit Mr. Boombastic schudt het poppodium op haar grondvesten en verandert in één grote dancehall. Natuurlijk volgen ook nog mega-hits als Oh, Carolina, It Wasn’t Me en Angel. Het kortstondige optreden van zanger Rayvon is helaas beduidend minder en biedt geen enkele meerwaarde. Dan is de vocale bijdrage van de drie backing vocalisten van betere kwaliteit. Zo brengt de enige vrouwelijke vocaliste een fraaie uitvoering van het nummer No No No van Dawn Penn ten gehore.

Hoe dan ook en over all kan 013 met het knallende optreden van Shaggy + special guests Sly & Robbie weer een memorabel concert bijschrijven in de boeken van dit Tilburgse poppodium.

Foto’s: Thamar Leemkuil aka Miss Black Rebel

Website Shaggy

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine