Steel Pulse in de Effenaar

Steel PulseOp vrijdag 25 oktober staat de legendarische Britse roots-reggaeband Steel Pulse op het podium van de Effenaar in Eindhoven. Dit concert wordt gepresenteerd in samenwerking met Reggae Sundance. Steel Pulse werd al opgericht in 1975 maar is nog steeds alive & kicking. Een live-optreden van deze formatie is steevast een memorabele belevenis. Grote hits als Ravers, Ku Klux Klan, Soldiers, Steppin Out en Rollerskates moeten iedere roots-reggae fan dan ook als vette muziek in oren klinken.     

De band wordt nog steeds aangevoerd door de charismatische zanger/gitarist David Hinds. Steel Pulse maakte tal van platen waarvan zeker Handsworth Revolution  – met hits als Ravers, Ku Klux Klan, Soldiers en het titelnummer – gerekend mag worden tot de all time reggae-klassiekers. Handsworth refereert aan de beruchte wijk in Birmingham, de stad waar de leden van Steel Pulse opgroeide.

Maar deze formatie ontving ook een Grammy voor Babylon the Bandit (1986) en nominaties voor Victims (1991) en Rastafari Centennial ((1992) en leverde met het nummer I Can’t Stand It een bijdrage Aan Spike Lee’s film Do The Right Thing.  

Een optreden van Steel Pulse mondt steevast uit in een spetterende live-show. De band speelde al op alle grote reggae festivals in de wereld. Alle reden dus om deze legendarische reggaeband aan het werk te zien.

Steel Pulse in de Effenaar

Website Steel Pulse

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine