Ted Russel Kamp-Solitaire

Ted Russel Kamp lanceert nieuw album-Solitaire

Ted Russel Kamp grijpt de Corona crisis aan om na Down in the Den weer heel snel met een nieuw album te komen; zijn dertiende solo album met de titel Solitaire. Ted levert een prachtig country album af waarin hij flirt met vrijwel alle stijlen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. De release staat gepland voor 7 mei 2021.

De titel Solitaire (afzondering) verwijst ongetwijfeld naar de huidige tijdsgeest met lockdowns en gedwongen afstand. Ted heeft de opnames van zijn album hierop aangepast. Het grootste deel van de instrumenten neemt hij voor eigen rekening en af en toe schuift een bevriende muzikant aan om op gepaste afstand mee te spelen. 

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; het is een heerlijk luister album. Solitaire kenmerkt zich door eenvoud en herkenbaarheid en gelijktijdig toch met voldoende afwisseling. De eenvoud zit in het hoge singer/songwriter gehalte, soms minimaal gebruik van instrumenten en vooral het toepassen van simpele akkoordenschema’s. Dat alles maakt de muziek intiem en nodigt uit om rustig achterover te hangen en te luisteren. ‘Less’ is hier duidelijk ‘more’.

Het lijkt dat ik al veel nummers ken. In My Girl Now herken ik iets van Tom Petty and the Heartbreakers. Deze song had in ieder geval zo in hun repertoire gepast. Kris Kristoffersen komt langs in het refrein van The Hardest Road to Find. The Spark had ook door Lee Clayton geschreven kunnen zijn en enkele songs zouden zo door Willy Nelson op plaat gezet kunnen worden. Toch zijn het allemaal eigen nummers en daarmee heeft Ted Russell Kamp vrijwel in zijn eentje het beste van de Amerikaanse Country en Americana op één album gezet.

Gewoon eenvoudig mooi!

Tekst: Guido Roncken | Website Ted Russel Kamp

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine