The Mulligan Brothers naar Cultuurpodium VanSlag

Alt-country band naar Drentse Borger

Op woensdag 26 oktober geeft de Amerikaanse alt-country band The Mulligan Brothers een concert in Cultuurpodium VanSlag in het Drentse Borger. Hoewel de naam anders doet vermoeden heet geen van allen Mulligan en familie zijn ze ook al niet. Dit neemt niet weg dat de band tot nu toe twee prachtige albums heeft afgeleverd met fraaie  melancholische en intieme songs en muziek die ligt in de lijn van Mumford and Sons.

the-mulligan-brothers

Naast frontman, songwriter en zanger Ross Newell bestaat The Mulligan Brothers uit Gram Rea (fiddle, mandolin, alt-viool, harmonica en zang), Ben Leininger (bas en zang) en Greg DeLuca (drums en zang). Zij leerde elkaar kennen door het spelen in bars in Mobile, Alabama maar inmiddels geniet de band zeker na het verschijnen van de tweede plaat ‘Via Portland’ bekendheid in heel Amerika.

De songs op ‘Via Portland’ bevatten lyrische gedichten die gebaseerd zijnop poëtische beelden en verhalen, door Newell gezongen met een warme, oprechte stem en met gevoel voor spanning en ontspanning. De muziek is te typeren als harmonieuze alt-country en bluesy folk met close harmony vocals want hoewel Newell het leeuwendeel van de nummers zingt leveren de overige bandleden ook de nodige fraaie vocale bijdragen.

Website The Mulligan Brothers

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine