Tim Akkerman bij Galerie Bernheze

Tim Akkerman brengt liefde voor de muziek bij Galerie Bernheze.

Zondagavond 13 december, het is een frisse maar droge editie van het ‘huiskamer’ concert in de grote achtertuin bij Galerie Bernheze waar menig bekend en onbekend artiest al heeft mogen optreden. Bij de intimi zijn de huiskamerconcerten bij Theo van den Heuvel en Carla van Lieshout al 5 jaar een fenomeen en weet Theo met zijn connecties in de branche menig vooraanstaand artiest te boeken. Het begon 5 jaar geleden met een privé optreden van Tim Akkerman en nu met de jubileumsessie wederom met de inmiddels bevriende Tim Akkerman.

Tim Akkerman, inmiddels ook al 20 jaar in het vak, is een graag geziene gast bij Theo en Carla en hoe mooi kan het zijn dat twee jubilarissen bij elkaar komen op deze zondag. Uiteraard een beperkt aantal liefhebbers die aanwezig zijn bij de twee sessies op deze dag. Corona sluit een boel deuren maar opent deze ook voor concerten in een kleinere setting zoals bij Galerie Bernheze waar overigens in normale tijden 100+ gasten aanwezig kunnen zijn.

Eigen pad

Di-Rect is nog altijd een link naar Tim maar hij bewandelt al jaren zijn eigen pad en wordt mijns inziens daarin ondergewaardeerd. Een lange tijd onder de radar gebleven voor het grote publiek maar niet vergeten door de liefhebbers die hem in een kleinere setting zeker weet te vinden. “Ik mis zeker de setting met mijn band”, meldt Tim aan het publiek – zittend op en voor de grote veranda – en staat daar alléén op het huiselijk ingerichte podium. 

Een intieme setting, dicht op – en de muziek delend met het publiek- daar is Tim sterk in. Zijn stemgeluid die je af en toe aan Bruce Springsteen doet denken neemt je mee in country rock achtige sferen maar de ingetogen ballades voeren de lijn van de set. Zijn teksten nemen je mee in een persoonlijke zoektocht en het subtiele gitaarspel doet het publiek in stilte hullen.

De huiskamer concerten van Theo en Carla zijn al vijf jaar een begrip en het nieuws van de Corona verscherpingen sluimert langzaam binnen. Terwijl ik dit schrijf zijn de verscherpingen inmiddels omkaderd en sluiten de openbare gelegenheden, evenementen en winkels. Het vieren van het jubileum met Tim Akkerman is gelijk ook het tijdelijk einde van dit soort evenementen en napratend met Tim komt dit ook bij hem binnen. Geen concerten, geen optredens met band, geen zekerheid, Corona gooit roet in het ‘muzikale’ eten. Hoe dan ook, ik hoop van ganser harte dat onze muzikanten hun podium weer mogen bestijgen en onze zielen weer kunnen voeden.

Binnenkort: Interview met Tim Akkerman 

Tekst en foto’s: Rijno Boon

 

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine