UB 40

UB40 in poppodium 013

UB 40 Na eerdere succesvolle optredens geeft de fameuze Engelse formatie UB40 op dinsdag 3 december wederom een concert in poppodium 013 in Tilburg. Deze in 1978 in Birmingham opgerichte band debuteerde begin jaren ‘80 met sterke reggae-albums als Signing Off en Present Arms. De band is ook bekend van de reeks Labour Of Love en scoorden in de jaren ’90 met onder meer Red Red Wine, Cherry Oh Baby, I Got You Babe, Please Don’t Make Me Cry, Maybe Tomorrow en Homely Girl vele grote wereldhits.

Aanvankelijk begonnen als vette reggaeband en een sterk muzikaal collectief – met eigen nummers en messcherpe teksten – ging UB40 na de beginjaren meer en meer de commerciële kant op en nam tal van covers op. Daarmee werd de muziek steeds meer mainstream. De nummers van UB40 zijn dan niet meer te betitelen als echte reggae maar veel meer als popmuziek met een reggae-sausje. Het verlaten van de oorsprong – de reggae – leverde de band weliswaar grote commerciële successen en wereldhits op, maar had ook tot gevolg dat het menig rootsreggae-fan van zich vervreemdde.

Maar hoe je het ook wendt of keert, met UB40 heeft 013 natuurlijk een wereldberoemde band in huis gehaald die ook vandaag de dag nog mateloos populair is. Inmiddels is zanger Ali Campbell – in 2008 stapt hij uit de band om zich op een solo-carrière te richten – vervangen door zijn broer Duncan. Dat UB40 nog steeds springlevend is blijkt wel uit het feit dat de band onlangs met Getting Over The Storm een nieuw album uitbracht. Naast nieuwe nummers en een rits van oude klassiekers kan het publiek dus uitkijken naar een deels nieuw en verder vertrouwd avondje UB40. En een spetterend live-show, want daar staat de band zeker ook om bekend.Website UB 40

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine