Walter Trout naar Doornroosje

Amerikaanse bluesgitarist naar Nijmegen

Op zaterdag 6 februari keert de legendarische Amerikaanse blues(rock) gitarist Walter Trout terug naar het Nijmeegse poppodium Doornroosje. Trout doet met enige regelmaat ons land aan. Naast Doornroosje was hij de afgelopen jaren onder meer te bewonderen in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en stond hij samen met een aantal muzikale vrienden op het podium van het Holland International Blues Festival in Grolloo.

De glorieuze come-back van Walter Trout op de grote internationale podia mag in vele opzichten een klein wonder genoemd worden. In 2014 zijn de voortekenen immers onheilspellend als doktoren vaststellen dat zijn leven alleen gered kan worden door een ingrijpende levertransplantatie. Op dat moment gaat niemand er vanuit, ook Trout zelf niet, dat hij ooit nog op het podium zal staan. Maar gelukkig dient zich na maanden wachten en net op tijd een donor aan en weet Trout het gevecht met de dood te overwinnen.

Battle Scars

Tot verrassing van velen voelt een naar eigen zeggen herboren en uiterst dankbare Walter Trout zich na een jaar al voldoende hersteld om zijn carrière voort te zetten en luidt hij op 15 juni 2015 zijn I’m Back World Tour in met een emotioneel optreden in de Royal Albert Hall in Londen.

Op 23 oktober van dat jaar verschijnt ook een nieuw studio-album met de toepasselijke titel ‘Battle Scars waarop hij openlijk reflecteert op zijn intense strijd met de dood en zijn uiteindelijke herstel. In 2017 verscheen een album met de veelzeggende titel ‘Survivor Blues’ en naar verwachting verschijnt eind augustus het nieuwe album ‘Ordinary Madness’. 

Sena European Guitar Award

In november 2015 werd Walter Trout uitgeroepen tot winnaar van de Sena European Guitar Award. Tijdens een bijzondere avond met verschillende optredens kreeg een toen zichtbaar geëmotioneerde Trout deze prestigieuze internationale prijs uitgereikt in Club Ziggo (Amsterdam). Een dag later volgde het memorabele optreden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam waarvan de opnames zijn vastgelegd op het album ‘ALIVE in Amsterdam

Na het verschijnen van het album ‘Battle Scars’ en kort voor zijn optreden in Carré sprak ik nog uitvoerig met Walter Trout. In dit interview vertelt hij uitvoerig en openhartig over zijn strijd met de dood, het herstel, zijn terugkeer, de betekenis van het album en het winnen van de Sena European Guitar Award.

Super Sonic Blues Machine

Afgelopen zomer was Trout nog in ons land en stond hij samen met een aantal muzikale vrienden, waaronder Billy F Gibbons, Robben Ford en Lance Lopez, als de Super Sonic Blues Machine op het podium van de eerste editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo.

De muzikale carrière van Walter Trout is ontegenzeggelijk indrukwekkend te noemen. Voordat hij in 1989 aan een succesvolle solo-carrière begint is hij gitarist in legendarische bands als Canned Heat en John Mayall’s Bluesbreakers. Ook speelde hij door de jaren heen met talloze grote artiesten waaronder John Lee Hooker, Joe Tex, Big Mama Thornthon, Luther Allison en Joe Bonamassa.

In de zomer van 2017 hadden wij op het terras van een hotel in Raalte (voorafgaand aan zijn optreden op het Ribs & Blues festival) nog een uitvoerig gesprek met Walter Trout hetgeen leidde tot een zeer openhartig interview

Tekst: Rick Warner || Photos: © Rijno Boon

Website Walter Trout

NB. In verband met het Corona-virus zijn alle concerten voorlopig seated. Zie verder: ‘Doornroosje ontwaakt’ – Corona informatie (huisregels & checklist)

[/ffb_param][/ffb_paragraph_0]

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine