Luwten in Luxor Live

Luwten opent concertreeks in Luxor Live.

Eindelijk! Luxor Live in Arnhem gaat na een periode van meer dan een jaar weer open met een dubbelconcert van Luwten. En dat ‘eindelijk’ geldt dit weekend voor heel veel poppodia en artiesten in Nederland. Luwten geeft in Luxor Live in de Steigers twee optredens op zondag 6 juni.

We kruipen weer uit de lock-down en doen dat terwijl we nog altijd rekening houden met veel maatregelen. De anderhalve meter afstand is misschien nog de meest ingrijpende. Dit betekent zitconcerten met de stoelen op voldoende afstand. Luxor Live heeft de capaciteit verdubbeld tot maximaal 150 bezoekers per concert, door een enorme steiger in de zaal te bouwen. Onder het motto Luxor Live in de Steigers wordt in Arnhem de opening gevierd met een mooie reeks concerten, waarvan Luwten de aftrap bezorgt.

Ook voor Luwten moet het heerlijk zijn om weer op het podium staan. Ze heeft net haar tweede album Draft uitgebracht en nu mag singer-songwriter Tessa Douwstra met haar band eindelijk het land in om haar werk live te laten horen.

Het nieuwe album staat centraal in deze show en ze opent met de titelsong Draft. “I want to be alone” is de eerste zin, maar zo wordt het gelukkig niet opgevat, iedereen blijft zitten. “Who wants to be alone”, is de slotvraag in deze song. Het antwoord is eenvoudig: niemand! Het eerste liveconcert na de lock-down is gestart en wordt gevierd.

We worden meegenomen in een muzikale droom met zachte popliedjes, via elektronische folk naar soms een uitschieter. Als tijdens Full Well geleidelijk de gitaren meer gaan rocken, heb je de neiging om van de stoel af te komen en te gaan dansen. En dat gebeurt vaker, zo ook bij Airport als de synthesizers langzaam aanzwellen. Maar we moeten blijven zitten, zo zijn de regels. Gelukkig is er ook genoeg te zien. De lichtshow is uitgekiend sfeervol en passend bij de muziek.

Luwten speelt alle nummers van het nieuwe album, aangevuld met een viertal liedjes van het debuutalbum. De set duurt een uur en dat is veel te kort. Na Standstill komt de band nog een keer terug met de toegift Go Honey – van het debuutalbum – waarmee de set echt is afgelopen. Luwten gaat zich opmaken voor een tweede show en de zaal wordt vrijgemaakt voor nieuw publiek.

 

Fysiek aanwezig zijn bij een concert, daar kunnen livestreams, hoe goed bedoeld, niet tegenop. Het team van Luxor Live heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Het gevoel is goed, we zijn weer op de weg terug.

Op het programma van Luxor Live in de Steigers staan op dit moment de volgende shows:

Vr 11 juni Penvriend
Za 12 juni  MINKA
Vr 18 juni Blaudzun
Za 19 juni Stephanie Struijk
Do 24 juni Bongeziwe Mabandla
Za 26 juni Marise
Zo 27 juni  Rex Pharao (zie ook eerder verslag)
Vr 2 juli  Kingfisher Sky
Do 8 juli Stef Kamil Carlens
Vr 9 juli Sandra van Nieuwland

Het programma zal nog verder worden uitgebreid. Tickets zijn te verkrijgen via de site van Luxor Live.

Website Luwten | Tekst en foto’s: Guido Roncken

Copyright 2020 LiveStreamMagazine © All Rights Reserved

LiveStreamMagazine